Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Οι καταρράκτες Asik-Asik στις Φιλιππίνες

O δήμος Alamada στην επαρχία Cotabato, στις Φιλιππίνες είναι μια περιοχή στην οποία κατοικούν 55.865 άνθρωποι. Ορεινή περιοχή, της οποίας οι κάτοικοι ασχολούνται με την γεωργία, την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία. 
Καλλιεργούν κυρίως καλαμπόκι, ρύζι, μπανάνες κ.ά.
Το κυριότερο αξιοθέατο της αγροτικής αυτής περιοχής είναι ο καταρράκτης Asik-Asik. Έχει ύψος 60 μέτρα και πλάτος 140 μέτρα. Λέγεται ότι τα νερά του έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.
Φωτογραφία  Christian_Literatus
Είναι μια περιοχή του πλανήτη που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, μετά από μια δυνατή καταιγίδα, που προκάλεσε την πτώση ενός δέντρου που έκρυβε τον καταρράκτη.
Είναι μοναδικός στις Φιλιππίνες χάρη στα νερά του που δεν πέφτουν από ψηλά, αλλά αναβλύζουν από τους βράχους που είναι καλυμμένοι με με πυκνή βλάστηση. Από μακριά, ο καταρράκτης μοιάζει με μεγάλες πράσινες κουρτίνες.
Δεν υπάρχει κάποιο ποτάμι ή οποιαδήποτε άλλη πηγή νερού από την οποία να προέρχεται το νερό του Asik-Asik. Το όνομά του στη γλώσσα Ilonggo σημαίνει "καταβρέχω".
Η φυσική ομορφιά του καταρράκτη, μαζί με το γεγονός ότι τα νερά του έχουν θεραπευτικές ιδιότητες προσελκύουν πολλούς επισκέπτες, σε καθημερινή σχεδόν βάση. 
Φωτογραφία Jyppe A. Quidores

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...