Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Doi Inthanon - η κορυφή της Ταϊλάνδης

Γνωστό ως "η κορυφή της Ταϊλάνδης " το Εθνικό Πάρκο Doi Inthanon καλύπτει μια έκταση 482 τ.χλμ. στην επαρχία Τσιάνγκ Μάι, στο βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης. Το πάρκο αποτελεί μέρος της οροσειράς των Ιμαλαΐων, με το υψόμετρο να κυμαίνεται μεταξύ 800 και 2.565 μέτρων.
Φωτογραφία Beam Cho-Ching #51
 Φωτογραφία Ziegler175
Η ψηλότερη κορυφή του είναι η Doi Inthanon, που είναι και το ψηλότερο βουνό της χώρας. Ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του βασιλιά Inthawichayanon, ο οποίος ανησυχούσε για τα ορεινά δάση της χώρας κι ενδιαφερόταν για τη διατήρηση και προστασία τους. Διέταξε να ταφεί η σορός του στην κορυφή του βουνού, το οποίο πήρε το όνομά του.
 Φωτογραφία Ziegler175
Η διαδρομή μέχρι την κορυφή του βουνού προσφέρει εντυπωσιακή θέα. Τα τροπικά δάση των νεφών με την πλούσια αειθαλή βλάστηση, οι όμορφοι καταρράκτες που έχουν νερό όλο το χρόνο, οι ανθισμένες κερασιές (Sakura) προσελκύουν ντόπιους, αλλά και ξένους τουρίστες.  Η πλούσια ορνιθοπανίδα- 383 είδη πουλιών αποτελούν πόλο έλξης για τους παρατηρητές τους.
Η κορυφή του Doi Inthanon ξεχωρίζει και για τις δύο στούπες-αρχιτεκτονικές δομές που περιέχουν κειμήλια Βουδιστών και είναι τόποι προσευχής και περισυλλογής. Ονομάζονται Naphamethinidon, που σημαίνει "με τη δύναμη της γης και του αέρα» και Naphaphonphumisiri, που σημαίνει "ύπαρξη με τη δύναμη του αέρα και τη χάρη της γης".
Φωτογραφία   -AX-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...