Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Άνθρωποι του κόσμου-όσα μας ενώνουν

Ακόμα ένα ταξίδι στον κόσμο με τη βοήθεια φωτογραφιών από το National Geographic. 
Επίκεντρο ο άνθρωπος - τα ήθη και τα έθιμά του, τα πιστεύω του, οι παραδόσεις και ο πολιτισμός του, η εργασία και ο μόχθος του, η καθημερινότητά του.
Όσα μας ενώνουν!
Ιερά Φτερά
Στην επαρχία Jujuy στην Αργεντινή, οι Suris, γνωστοί και ως Samilantes, είναι μια πολιτιστική ομάδα εντός της κοινότητας των Κέτσουα. Το φτερωτό κουστούμι της γυναίκας στη φωτογραφία αντιπροσωπεύει το nandu ή rhea, το ιερό πουλί των Suris.
Φωτογραφία  Marco Vernaschi
Νηστεύοντας
Το φως και ο καπνός έχουν αναμιχθεί ρίχνοντας μια ομιχλώδη λάμψη πάνω από τους πιστούς κατά τη διάρκεια του Rakher Upobash, ενός φεστιβάλ νηστείας, των Ινδουιστών στο Μπαγκλαντές.
Φωτογραφία  Syed Hassan
Φως στο σκοτάδι
Μικρή παύση για τις χορεύτριες κατά τη διάρκεια της γιορτής Sinulog στην πόλη Cebu, την πρωτεύουσα της επαρχίας Cebu, στις Φιλιππίνες. Η μεγάλη πολιτιστική και θρησκευτική γιορτή τιμά το Santo Niño, ή το μικρό Ιησού, του οποίου το άγαλμα κρατά η "βασίλισσα" της γιορτής με την πολύχρωμη φορεσιά.
 Φωτογραφία  Mel Kevin Jumangit
Σιωπηλοί σύντροφοι
Μια ανατολή στην έρημο, στην Σάρζα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προσφέρει ένα ακτινοβόλο σκηνικό μιας ήσυχης στιγμής που "έπιασε" ο φακός του Glenn Jacobs. Η φοράδα Αιγυπτιακή Τέχνη και ο γονατιστός Abdul Salam, από το Σουδάν. Η φοράδα φορά αυθεντική σέλα δώρο από τους βασιλικούς στάβλους του Μαρόκο.
Φωτογραφία Glenn Jacobs
 Βότσαλα στην παραλία
"Μου άρεσαν τα ζωντανά χρώματα από τις ομπρέλες και τις πετσέτες, η καμπύλη της ισάλου και οι λουόμενοι σε όλη την εικόνα" λέει ο Joe Navin, που πήρε αυτό το πλάνο από ένα δρόμο πάνω από μια παραλία στην Ορτυγία της Σικελίας.
Φωτογραφία  Joe Navin
Κύκλοι στην ανατολή του ήλιου
Πρωινή βόλτα με βάρκα στο Βαρανάσι στην Ινδία, την περίοδο της μετανάστευσης των πουλιών. Ένα σμήνος πουλιών κάνει κύκλους πάνω από τη βάρκα, στην ανατολή του ήλιου. Σύμφωνα με τους ντόπιους, "τα πουλιά φτάνουν τον Νοέμβριο και φεύγουν τον Φεβρουάριο. Η ετήσια μετανάστευσή τους προσελκύει πολλούς τουρίστες στο Βαρανάσι. Βαρκάρηδες, έναντι αμοιβής, τους πηγαίνουν για μια κοντινή ματιά στα σμήνη των πουλιών", γράφει ο φωτογράφος Razalli 
Φωτογραφία Razz Razalli
Από το πουθενά
"Τα δρομάκια του Chefchaouen στο Μαρόκο, καλύπτονται από υπέροχες μπλε αποχρώσεις", γράφει ο Mat Dutile. "Βρήκα την διάστικτη πόρτα πραγματικά εξαιρετικό παράδειγμα του αρχιτεκτονικού χαρακτήρα της πόλης, αλλά ήθελα να "πιάσω" κάποιον περαστικό για να δώσω της αίσθηση του τόπου. Γι΄αυτό έσκυψα και φωτογράφιζα εικόνες περαστικών. Η κατάλληλη στιγμή ήταν όταν το έντονο ροζ φόρεμα του νεαρού κοριτσιού φάνηκε στο σωστό σημείο. Η υπομονή ανταμείφθηκε".
Φωτογραφία  Matt Dutile
Επιβίωση
Εργάτες στην Καλκούτα στην Ινδία, γυναίκες και άντρες, ανάμεσα σε χαλάσματα και σκόνη, εργάζονται μαζί κάθε μέρα για να κερδίσουν κάποια χρήματα για την οικογένειά τους.
Φωτογραφία  Shibasish Saha
Δείξε το δρόμο
Ο Fabio Petti, καθισμένος στην καμήλα του φωτογραφίζει τον οδηγό του στους αμμόλοφους Erg Chebbi, στο Μαρόκο, λίγο πριν βασιλέψει ο ήλιος.
Φωτογραφία  Fabio Petti
Θεατές χωρίς μάσκα
Νέοι χορευτές παραδοσιακών χορών σε αντιπαραβολή με τους, μεγαλύτερης ηλικίας, θεατές στο τετραήμερο φεστιβάλ Señor de Choquekillca στην πόλη Ollantaytambo των Άνδεων, στο Περού. "Παρόλο που τους χωρίζουν δυο γενιές ή και περισσότερο εξακολουθούν να μοιράζονται τον συνεκτικό δεσμό της παράδοσης, τόσο κοινή στα χωριά των Άνδεων", γράφει ο  Beahm.
Φωτογραφία   Austin Beahm
Φιγούρες στη θάλασσα
Σε μια ακτή της Σλοβενίας, αρχές του Σεπτέμβρη, ο ήλιος δύει πίσω από τις φιγούρες. Το θέαμα ήταν μαγικό και απλώς έπρεπε να τραβήξω τη φωτογραφία, λέει ο Davorin Volavsek
Φωτογραφία  Davorin Volavsek
Κάτω από τους αφρικανικούς ουρανούς
Μια γυναίκα Hamar με το γιο της κάτω από έναν συναρπαστικό ουρανό στην κοιλάδα Omo της Αιθιοπίας
Φωτογραφία  Carey Nash


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...