Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν η φωτιά συναντά το νερό

Ο QT Luong, δημιουργός του βίντεο που θα δείτε, λέει ότι εμπνεύστηκε για την δημιουργία του αυτή από την δυναμική των ηφαιστείων της Χαβάης. Χρειάστηκε να κινηματογραφεί από το 2011 έως το 2013, στο Εθνικό Πάρκο των ηφαιστείων της Χαβάης και από τα σημαντικότερα σημεία να δημιουργήσει αυτό το timelapse βίντεο.

"Ένα από τα πιο μαγευτικά θεάματα της φύσης που έχω δει είναι η λάβα να ρέει στον ωκεανό και σύννεφα ατμού να υψώνονται όταν η φωτιά συναντά το νερό. Στάθηκα μόλις λίγα μακριά από την λάβα των 1.093 βαθμών Κελσίου. Όταν έφυγαν όλοι, έμεινα και κατέγραψα τον ρυθμό της ροής, όλη τη νύχτα.
Εκτός από το Mauna Loa, το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Γης, Mauna Kea και το Haleakala-έχω συμπεριλάβει κι ένα πλάνο της πιο όμορφης ανατολής του κόσμου-περπάτησα σ' έναν μοναχικό δρόμο 19 χλμ., πάνω σε απότομα και κοφτερά βράχια λάβας, ως την κορυφή του σε υψόμετρο 4.176 μέτρα."

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα Νίκη. Με εντυπωσιάζουν και εμένα τα ηφαίστεια και η λάβα που τρέχει καίγοντας τα πάντα παρ'ότι είναι ένα από τα πιο καταστρεπτικά στοιχεία της φύσης. Πανέμορφο βίντεο...το είδα δυο φορές.
    Καλό χειμώνα να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε το βίντεο Άννα! Να είσαι καλά κι ευχαριστώ για τις επισκέψεις και τα σχόλια που αφήνεις!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...