Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ο διάσημος ιαπωνικός σφένδαμος στο Πόρτλαντ

Θεωρείται το καλύτερο παράδειγμα παραδοσιακού ιαπωνικού κήπου, εκτός Ιαπωνίας. Βρίσκεται στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ, στους δυτικούς λόφους του και καταλαμβάνει έκταση 5,5 στρεμμάτων.
Στη φωτογραφία βλέπετε τον πιο δημοφιλή και πολυφωτογραφημένο κάτοικο του κήπου. Πρόκειται για έναν ιαπωνικό σφένδαμο (Acer palmatum), ένα είδος γνωστό σε όλο τον κόσμο για τα εκπληκτικά φύλλα του και το χρώμα του.
Φωτογραφία scottmccracken
Σκοπός ενός ιαπωνικού κήπου είναι να δημιουργεί μια αίσθηση ειρήνης, αρμονίας και ηρεμίας. Επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να αισθάνεται ο επισκέπτης ότι είναι μέρος της φύσης. Ένας ιαπωνικός κήπος είναι ζωντανή αντανάκλαση της ιστορίας και του παραδοσιακού πολιτισμού της Ιαπωνίας, με επιρροές από Σιντοϊσμό, τον Βουδισμό και την Ταοϊστική φιλοσοφία.
Φωτογραφία lowcountryboil
Τρία από τα βασικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του κήπου είναι: η πέτρα-τα "οστά" του κήπου, το νερό-η δύναμη που χαρίζει ζωή και τα φυτά-το μωσαϊκό των τεσσάρων εποχών. Δευτερεύοντα στοιχεία περιλαμβάνουν παγόδες, πέτρινα φανάρια, λεκάνες νερού, πέργολες και γέφυρες. Οι ιαπωνικοί κήποι είναι ασύμμετροι στο σχεδιασμό τους και αντικατοπτρίζουν τη φύση στην εξιδανικευμένη της μορφή.
Φωτογραφία Adrian mills
Φωτογραφία Adrian mills
Φωτογραφία Adrian mills

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...