Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Το όμορφο κοραλλόδεντρο

Η Erythrina crista-galli είναι ένα μικρό ανθοφόρο δέντρο με καταγωγή από την Αργεντινή, την Ουρουγουάη, τη νότια Βραζιλία και την Παραγουάη. Στη Νότια Αμερική είναι γνωστό με διάφορα ονόματα, όπως ceibo, Seíbo, Corticeira και bucare. Είναι το εθνικό δέντρο της Αργεντινής και τα λουλούδια του, είναι το εθνικό λουλούδι της Αργεντινής και της Ουρουγουάης.
Το λειρί του κόκορα (crista-galli) ή ερυθρίνη η αλεκτορόλοφος, ή κοραλλόδεντρο αναπτύσσεται στα δάση, κατά μήκος υδάτινων ρευμάτων, καθώς και σε βάλτους και υγρότοπους. Στις αστικές περιοχές, συχνά φυτεύεται σε πάρκα για τα φωτεινά κόκκινα λουλούδια του.
Το όμορφο δέντρο συνήθως ψηλώνει μέχρι 5-8 μέτρα, αν και σε κάποιες περιοχές της Αργεντινής φτάνει τα 10 μέτρα. Η περίμετρος του κορμού του φτάνει τα 50 εκατοστά. Τα κλαδιά του έχουν αγκάθια και η κορυφή τους μαραίνεται μετά την ανθοφορία.
Το κοραλλόδεντρο ανθίζει το καλοκαίρι, από Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο τα ενδημικά φυτά στη Νότια Αμερική και από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο στο βόρειο ημισφαίριο. Τα λουλούδια έχουν βαθύ κόκκινο χρώμα, σχηματίζονται σε ανθοταξίες με μορφή τσαμπιού, είναι πεντάφυλλα και απόλυτα συμμετρικά.

2 σχόλια:

  1. Απίθανες οι φωτο σου και πολύ παράξενο για δέντρο που δεν το ήξερα!
    Όμορφες κι αισιόδοξες εικόνες μέσ' τη μουντάδα της καθημερινότητας μας!
    Να είσαι πάντα καλά Νiki! Τα φιλιά μου!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...