Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Ο κήπος των θεών

Φωτογραφία  Ahodges7
"Ο Κήπος των θεών" είναι ένα πάρκο και βρίσκεται στο Κολοράντο Σπρινγκς, στις ΗΠΑ. Η είσοδος στο πάρκο είναι ελεύθερη, σύμφωνα με την επιθυμία του Charles Elliott Perkins, του οποίου τα παιδιά δώρισαν την έκταση στην πόλη του Κολοράντο, το 1909.
Φωτογραφία  Corbyrobert
Στο πάρκο υπάρχουν μονοπάτια για πεζοπορία, ποδηλασία, ιππασία, αλλά και γι' απλό περπάτημα. Επίσης υπάρχουν πολλοί ασυνήθιστοι βραχώδεις σχηματισμοί, που είναι ελκυστικοί για τους αναρριχητές. 
Η αναρρίχηση επιτρέπεται μετά από άδεια, παρόλο που, λόγω της διάβρωσης των σχηματισμών αυτών, έχουν συμβεί αρκετά θανατηφόρα ατυχήματα.
Φωτογραφία  David Shankbone
Φωτογραφία  jimsawthat
Οι εκπληκτικοί γεωλογικοί σχηματισμοί του πάρκου είναι αρχαία ιζηματογενή πετρώματα κόκκινου, μπλε, μωβ, λευκού ψαμμίτη και ασβεστόλιθου.
Αποδεικτικά στοιχεία περασμένων αιώνων: αρχαίες θάλασσες, διαβρωμένα απομεινάρια οροσειρών, αμμώδεις παραλίες, μεγάλα πεδία αμμοθινών.
Φωτογραφία  csyla2002
Φωτογραφία  Dad St. Martin
Υπάρχουν απολιθώματα από θαλάσσιους σχηματισμούς, απολιθώματα φυτών, ακόμα και δεινοσαύρων.
Από τους πιο δημοφιλείς σχηματισμούς του πάρκου είναι "Ο βράχος που ισορροπεί"(balanced rock). Ονόματα άλλων σχηματισμών είναι: "Ο πύργος της Βαβέλ", "Οι τρεις Χάριτες", "Οι καμήλες που φιλιούνται".
"Ο βράχος που ισορροπεί" - "Balanced rock"
Φωτογραφία  Ahodges7
Στην είσοδο του πάρκου υπάρχει μουσείο, στο οποίο γίνεται μια αναδημιουργία της ζωής στο Κολοράντο Σπρινγκς, σε διάφορες χρονικές περιόδους.
"Οι τρεις Χάριτες" - "Three Graces"
Φωτογραφία Ahodges7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...