Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Bisti Egg-ένας ασυνήθιστος κήπος

Το Bisti Egg Garden είναι μια περιοχή με ασυνήθιστους γεωλογικούς σχηματισμούς. Βρίσκεται στην προστατευόμενη φυσική περιοχή Bisti/De-Na-Zin στο San Juan, στο Νέο Μεξικό. Η λέξη Bisti προέρχεται από τη γλώσσα των Ναβάχο και συγκεκριμένα από τη λέξη Bistahi, με την οποία οι Ναβάχο περιγράφουν μια περιοχή με πετρώματα σχιστόλιθου.
Φωτογραφία Ozyman
Φωτογραφία John Fowler
Η περιοχή που καταλαμβάνει το De-Na-Zin έχει έκταση 45.000 στρέμματα. Πριν από εκατομμύρια χρόνια, στη διάρκεια της Κρητιδικής περιόδου, καλυπτόταν από θάλασσα. Καθώς τα νερά υποχωρούσαν σιγά σιγά προϊστορικά ζώα έζησαν εδώ, στην πλούσια βλάστηση που υπήρχε στις όχθες των ποταμών.  Όταν το νερό υποχώρησε, άφησε πίσω του ένα στρώμα διαφόρων πετρωμάτων, όπως ψαμμίτη, σχιστόλιθου κ.ά. 

Φωτογραφία Ozyman
Φωτογραφία snowpeak
Με την πρώτη ματιά η περιοχή φαίνεται ως ένα άγονο και σκληρό τοπίο. Είναι όμως ένας παράδεισος για τους φωτογράφους, αφού παράξενα σχήματα, μοναδικά χαρακτηριστικά και χρώματα υπάρχουν παντού.
Φωτογραφία Ozyman
Φωτογραφία EricJonesNM
Το Bisti Egg Garden είναι ίσως το πιο φωτογραφημένο σημείο της περιοχής. Μεγάλοι, πολύχρωμοι βράχοι ψαμμίτη, κάποιοι από αυτούς με ωοειδές σχήμα, αποτέλεσμα της διάβρωσης χρόνων σχηματίζουν ένα απόκοσμο ίσως, αλλά όμορφο τοπίο.
Μοιάζουν σαν αυγά προϊστορικών ζώων, κάποια άθικτα, κάποια σπασμένα, σαν να έχουν μόλις εκκολαφθεί πλάσματα από άλλον κόσμο.
Φωτογραφία Ozyman
Φωτογραφία Kevin Shieh
Το Bisti Egg Garden είναι μια περιοχή που δεν επισκέπτονται οι τουρίστες. Οι επισκέπτες του είναι κυρίως πεζοπόροι, φυσιολάτρες και βέβαια φωτογράφοι.
Φωτογραφία Ozyman
Φωτογραφία E=mcSCOW
Φωτογραφία Ozyman
Φωτογραφία Gleb TARRO
Φωτογραφία Ned (gr8sublime)
Φωτογραφία E=mcSCOW
Φωτογραφία Ozyman
Φωτογραφία Bryan Doty


2 σχόλια:

  1. Φοβερές φωτογραφίες! Πραγματικά προκαλούν πολύ ενδιαφέρον και σε μένα που δεν είμαι φωτογράφος!
    Καλημέρα Νίκη και καλό Σ/Κο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα ασυνήθιστο τοπίο από τα τόσα που υπάρχουν στον πλανήτη Γη. Καλησπέρα από μένα Άννα!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...