Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Lonomia Obliqua-η πιο φονική κάμπια στον κόσμο

Η Lonomia Obliqua είναι μια μικρή κάμπια μήκους 4,5-5,5 εκατοστών. Όταν ενηλικιωθεί μετατρέπεται σε νυχτοπεταλούδα. Είναι γνωστή ως "κάμπια δολοφόνος" και αυτό γιατί είναι υπεύθυνη για αρκετούς θανάτους ανθρώπων, ιδιαίτερα στη νότια Βραζιλία.
Φωτογραφία Adam Carvalho
Το χρώμα της κυμαίνεται ανάμεσα στο πράσινο και το καφέ και το σώμα της είναι γεμάτο με δηλητηριώδη αγκάθια. Επειδή είναι πλήρως εναρμονισμένη με το φυσικό περιβάλλον της, πολλοί είναι οι ταξιδιώτες που ακουμπώντας πάνω σ' ένα δέντρο, δεν την βλέπουν με αποτέλεσμα να τσιμπηθούν από τα δηλητηριώδη αγκάθια της.  
Φωτογραφία Terra Vermelha
Εκχυμώσεις, εσωτερική αιμορραγία και νεφρική ανεπάρκεια είναι κάποιες από τις βλάβες που προκαλεί το δηλητήριό της στον ανθρώπινο οργανισμό. Αρκετά είναι τα θανατηφόρα κρούσματα. Βέβαια , για να είναι ένα κρούσμα θανατηφόρο χρειάζονται τουλάχιστον 20 έως 100 τσιμπήματα, αφού κάθε τσίμπημα εκχύει μόνο λίγο δηλητήριο.
Φωτογραφία Terra Vermelha
Υπάρχει όμως και μια θετική πλευρά, που αφορά στη Lonomia Obliqua. Η μικρή αυτή κάμπια αποτελεί αντικείμενο επιστημονικών ερευνών για τις αντιπηκτικές ιδιότητες που έχει το δηλητήριό της, για την πρόληψη των απειλητικών θρόμβων του αίματος.
Φωτογραφία .Krol.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...