Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Γνωριμία με τις Αστούριες

Οι Αστούριες είναι μία από τις 17 αυτόνομες περιοχές της Ισπανίας. Βρίσκονται στο βορρά της Ισπανίας και βρέχονται από τον Βισκαϊκό κόλπο (Κανταβρική Θάλασσα, όπως ονομάζεται στην Ισπανία).

Φωτογραφία  Óscar Cuadrado
Το Οβιέδο, η Χιχόν και η βιομηχανική Αβιλές είναι οι σημαντικότερες πόλεις μιας περιοχής που κατοικήθηκε πρώτα από τον Homo erectus πριν από περισσότερα από 1 εκατομμύριο χρόνια και από τον Νεάντερταλ. Σπηλαιογραφίες, μεγαλιθικά μνημεία και τύμβοι χαρακτηρίζουν τις πλούσιες σε ιστορία Αστούριες. Κέλτες, Ρωμαίοι, Βησιγότθοι και Μαυριτανοί πέρασαν από το έδαφος των Αστουριών αφήνοντας τα ίχνη τους.
Τα Κανταβρικά Όρη αποτελούν το νότιο φυσικό σύνορο  του Πριγκιπάτου των Αστουριών. Ανατολικά, το Εθνικό Πάρκο Picos de Europa περιλαμβάνει ψηλά και εντυπωσιακά βουνά με την ψηλότερη κορυφή το Torrecerredo να φτάνει στα 2.648 μέτρα. Αξιοσημείωτα είναι και τα Εθνικά Πάρκα Redes και Somiedo που προσφέρουν στους επισκέπτες τους ευκαιρίες για δραστηριότητες-πεζοπορία, ορειβασία, σκι, εξερεύνηση σπηλαίων.
Φωτογραφία  amateur photography by michel
Φωτογραφία  Neticola
Φωτογραφία  Harshil.Shah
Τα βασικά χαρακτηριστικά της γεωγραφίας των Αστουριών είναι τα απότομα παράκτια βράχια και η ορεινή ενδοχώρα. Έχουν εκτεταμένη ακτογραμμή με εκατοντάδες παραλίες, όρμους και φυσικές θαλάσσιες σπηλιές. Οι περισσότερες παραλίες είναι αμμώδεις, καθαρές με φόντο απότομα βράχια στην κορυφή των οποίων είναι συνηθισμένο θέαμα η βόσκηση ζώων.

Οι όμορφες και γραφικές πόλεις, η ποικίλη αρχιτεκτονική κληρονομιά-ναοί, παλάτια, μουσεία-οι ειδυλλιακές παραλιακές πόλεις και τα ψαροχώρια αποτελούν τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής. Η παραδοσιακή γαστρονομία των Αστουριών-ιδιαίτερα στην Χιχόν-χαρακτηρίζει την περιοχή και προσελκύει τους επισκέπτες. Η περιοχή είναι γνωστή κι εκτός των συνόρων της Ισπανίας για τα θαλασσινά, τον φυσικό μηλίτη, τα τυριά-οι Αστούριες συχνά αποκαλούνται "η γη των τυριών".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...