Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ο Χρυσός Δακτύλιος της Ρωσίας

Ο Χρυσός Δακτύλιος της Ρωσίας είναι μια σειρά περιηγητικών διαδρομών, που περνούν από παλιές ρωσικές πόλεις, όπου διασώζονται μοναδικά μνημεία της ιστορίας και του πολιτισμού της Ρωσίας. Αυτές οι μεσαιωνικές πόλεις, που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, διατηρούν τη μνήμη των πιο σημαντικών γεγονότων της Ρωσικής ιστορίας.

Δεν υπάρχει επίσημος κατάλογος των πόλεων που αποτελούν μέρος του Χρυσού Δακτυλίου, με εξαίρεση τις οκτώ κύριες πόλεις: Γιαροσλάβλ, Κοστρομά, Ιβάνοβο, Σούζνταλ, Βλαντίμιρ, Σεργκιέφ Ποσάντ, Περεσλάβλ-Ζαλέσσκι και Ροστόφ ΒελικίΟι πόλεις αυτές έχουν αποκληθεί "ανοιχτά μουσεία" και είναι χαρακτηριστικά μοναδικά μνημεία της Ρώσικης αρχιτεκτονικής των 12ου–18ου αιώνα. 

Στα ιστορικά μνημεία περιλαμβάνονται φρούρια, μοναστήρια, επισκοπικοί ναοί και εκκλησίες. Αυτές οι πόλεις είναι από τις πιο γραφικές στη Ρωσία και ξεχωρίζουν με ευκρίνεια για τους διάσημου,ς σε σχήμα κρεμμυδιού, τρούλους τους.

Δείτε στη σημερινή εγγραφή κάποια από το πλήθος των ιστορικών και θρησκευτικών μνημείων του Χρυσού Δακτυλίου της Ρωσίας.
Φωτογραφία Vladimir-city
Στο Σεργκέι Ποσάντ-μια πόλη της Ρωσίας με μακρά ιστορία-ξεχωρίζει το μοναστήρι Αγία Τριάδα Λαύρας του Αγίου Σεργίου, που ιδρύθηκε το 1340. Είναι το πιο σημαντικό ρωσικό μοναστήρι και το πνευματικό κέντρο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Από το 1993 αποτελεί μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο.
Φωτογραφία  terbeck
Το Περεσλάβλ-Ζαλέσσκι είναι μια πόλη με πολλά και αξιοσημείωτα θρησκευτικά μνημεία εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής, στα οποία περιλαμβάνονται έξι  μοναστηριακά συγκροτήματα και εννέα εκκλησίες. Αξιοσημείωτα είναι ο Καθεδρικός Ναός του Σωτήρος, καθώς και οι μονές Goritsky, Feodorovsky, Nikitsky κ.ά. Στη φωτογραφία βλέπετε τη μονή Nikitsky και τον καθεδρικό ναό της Αναλήψεως στην μονή Goritsky.
Φωτογραφία PereslavlFoto
Φωτογραφία Dimgrin1971
Το Ροστόφ Βελικί είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ρωσίας. Το πιο εντυπωσιακό μνημείο του είναι το λευκό Κρεμλίνο, που βρίσκεται στη λίμνη Νέρο. Πλαισιώνεται από δύο μεγάλα μοναστήρια, από τα οποία η μονή Αβραάμ ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα.
Φωτογραφία AndrewGould
To Γιαροσλάβ θεωρείται η ανεπίσημη πρωτεύουσα του Χρυσού Δακτυλίου. Το ιστορικό τμήμα της πόλης, αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και διαθέτει πολλά πολιτιστικά μνημεία. Το κυριότερο είναι το μοναστήρι Spaso-Preobrazhensky, το οποίο σήμερα είναι μουσείο.
Φωτογραφία Yvon from Ottawa 
Στην ιστορική πόλη Κοστρομά σημαντικά μνημεία είναι ο Καθεδρικός ναός των Θεοφανείων με τους πέντε τρούλους, η μονή Ipatyevsky, η Εκκλησία της Ανάστασης του Χριστού, που βλέπετε στη φωτογραφία, κ.ά.
Φωτογραφία Sergei Mikhailovich 
Το Ιβάνοβο είναι η νεώτερη και η πιο βιομηχανική από τις πόλεις του Χρυσού Δακτυλίου. Είναι το κέντρο της κλωστοϋφαντουργίας της Ρωσίας. Διαθέτει πολλά κτίρια κυρίως βιομηχανικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Μεταξύ αυτών κτίρια του καλλιτεχνικού ρεύματος του Κονστρουκτιβισμού, καθώς και πολλά μνημεία αφιερωμένα  στο επαναστατικό παρελθόν της πόλης. Στη φωτογραφία βλέπετε το παλαιότερο κτίριο της πόλης, το Shudrovskaya Palatka που κατασκευάστηκε τον 17ο αιώνα και αποτελεί σύμβολο για το Ιβάνοβο.
Φωτογραφία  Daniil Musatov
 Το Σούζνταλ είναι μια πόλη που συχνά αναφέρεται και ως υπαίθριο μουσείο λόγω των παλαιών κτιρίων που διασώζονται. Τα πιο πολλά αξιοθέατά της προστατεύονται από την Ουνέσκο. Στις φωτογραφίες βλέπετε την μονή της Μεσιτείας και τον Καθεδρικό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου.
Φωτογραφία  kramer1647
Φωτογραφία www.itineri.de
Το Βλαντίμιρ ήταν μία από τις μεσαιωνικές πρωτεύουσες της Ρωσίας. Δύο από τους καθεδρικούς ναούς του έχουν κηρυχθεί μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς από την Ουνέσκο. Ο μεγαλοπρεπής Καθεδρικός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με τους πέντε τρούλους είναι ο ένας και κατασκευάστηκε το 1158-1160 .
Φωτογραφία Alexxx1979


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...