Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Γνωρίζετε ότι....

Σαλάχι
Το σαλάχι έχει στην ουρά του ένα οδοντωτό κεντρί, που το χρησιμοποιεί αποκλειστκά σε αυτοάμυνα. Το κεντρί αυτό μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 35 εκατοστά. Απελευθερώνει τοξίνες που προκαλούν οίδημα και βασανιστικό πόνο.Το τσίμπημα αυτό σπάνια είναι απειλητικό για τη ζωή.Τα σαλάχια δεν είναι επιθετικά προς τους ανθρώπους, Αλλά αν κατά λάθος πατηθεί, σε ρηχά νερά, τότε μπορεί να τσιμπήσει με το κεντρί του.

Κύκνος
Ο κύκνος είναι πολύ επιθετικό πουλί, όταν πρόκειται να προστατέψει τα μικρά του. Θα δαγκώσει και θα χτυπήσει χωρίς δισταγμό. Δεν πρόκειται να παραιτηθεί  μέχρι "τελικής πτώσεως". Γίνεται πραγματικά επικίνδυνος όμως για εκείνους που δεν μπορούν να κολυμπήσουν. Οι κύκνοι πετούν πάνω από τον εχθρό, ωθώντας τον κάτω από το νερό, μέχρι να πνιγεί.
Έχει γλυκιά φωνή που συχνά γίνεται μελωδικό τραγούδι. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η οικογενειακή του ζωή. Το αρσενικό δίνει πραγματική μάχη για να αποκτήσει το θηλυκό και ζει για πάντα μαζί του. 

Siberian chickmunk
Είναι είδος σκίουρου, που εμφανίζεται στη βόρεια Ασία, από την κεντρική Ρωσία έως την Κίνα, την Κορέα και το νησί Hokkaido στην βόρια Ιαπωνία.
Το επικίνδυνο με αυτό το μικρό και χαριτωμένο ζώο, είναι ότι μπορεί να διαδώσει ασθένειες όπως η λύσσα, δαγκώνοντας ένα άλλο ζώο ή ανθρώπους.
πληροφορίες από το διαδίκτυο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...