Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ο καταρράκτης φωτιά-The Fire Waterfall

Το Yosemite National Park στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, είναι παγκοσμίως γνωστό για την άγρια έκταση, τους πίδακες νερού, τους καταρράκτες και τα αιωνόβια πεύκα. Καλύπτει 1200 τετρ. χλμ. και ο καταρράκτης φωτιά του El Capitan είναι εντυπωσιακός.
Η καταπληκτική θέαση του καταρράκτη δημιουργείται, από την αντανάκλαση του ηλιακού φωτός που χτυπά το νερό που πέφτει από συγκεκριμένη οπτική γωνία.
Το σπάνιο αυτό θέαμα μπορεί κανείς να το δει, μόνο για διάστημα δύο εβδομάδων προς το τέλος του Φεβρουαρίου. Οι φωτογράφοι, προκειμένου να φωτογραφίσουν αυτό το σπάνιο φαινόμενο, θα πρέπει ίσως να κάνουν χρόνια υπομονή για να το "συλλάβει" ο φωτογραφικός τους φακός. Ο λόγος είναι ότι η εμφάνισή του εξαρτάται από φυσικά φαινόμενα, που θα πρέπει να συμβούν ταυτόχρονα.
 Πρώτα είναι ο σχηματισμός του καταρράκτη. Το νερό σχηματίζεται από το λιώσιμο του χιονιού και του πάγου στην κορυφή του βουνού. Λιώνουν μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, μπορεί να μην υπάρχει πολύ χιόνι για να λιώσει.
Δεύτερον είναι η ειδική γωνία των ακτίνων του ήλιου που χτυπούν το νερό καθώς πέφτει. Η θέση του ήλιου πρέπει να είναι σε συγκεκριμένο σημείο στον ουρανό. Αυτό συμβαίνει μόνο κατά το μήνα Φεβρουάριο και κατά την ώρα που αρχίζει να σκοτεινιάζει (σούρουπο). 
Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...