Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Οι καταρράκτες του ποταμού Iguazu

Ο ποταμός Iguazu βρίσκεται στα σύνορα της Βραζιλίας και της Αργεντινής. Το όνομα Iguazu σημαίνει "μεγάλα νερά". Οι καταρράκτες χωρίζουν τον ποταμό στο άνω και κάτω Iguazu. Ξεκινά από την πόλη Curitiba, διασχίζει κατά ένα μεγάλο μέρος την Βραζιλία και καταλήγει στα σύνορα της Βραζιλίας με την Αργεντινή.
Φωτογραφία Ametxa
Ο θρύλος λέει ότι ένας θεός σχεδίαζε να παντρευτεί μια όμορφη γυναίκα που ονομαζόταν Naipi. Αυτή όμως έφυγε με τον θνητό εραστή της, τον Taroba, με ένα κανό. Πάνω στην οργή του ο θεός έκοψε το ποτάμι στα δύο, δημιουργώντας τους καταρράκτες και καταδίκασε έτσι του δύο εραστές σε μια ατελείωτη πτώση.
Φωτογραφία S23678
Ο πρώτος Ευρωπαίος που ανακάλυψε τους καταρράκτες ήταν ο Ισπανός Conquistador Álvar Núñez Cabeza de Vaca το 1541, από τον οποίο έχει πάρει το όνομά του ένας από τους καταρράκτες, στην πλευρά της Αργεντινής. Επίσης ανακαλύφθηκαν εκ νέου, από τον Boselli, στα τέλη του 19ου αιώνα και απ' αυτόν ονομάστηκε άλλος ένας καταρράκτης στην πλευρά της Αργεντινής.
Φωτογραφία Feffef
Το σύστημα αυτό των καταρρακτών αποτελείται από 275 καταρράκτες σε μήκος 2,7 χιλιομέτρων, από τον ποταμό Iguazu. Μερικοί από τους επιμέρους καταρράκτες έχουν ύψος περίπου 82 μέτρα, αν και η πλειοψηφία τους φτάνει στα 64 μέτρα περίπου.
Φωτογραφία Lucag
Ο πιο εντυπωσιακός από όλους είναι ο καταρράκτης με το όνομα "the devil's throat". Έχει σχήμα U, ύψος 82 μέτρα, πλάτος 150 μέτρα και μήκος 700 μέτρα. Ο καταρράκτης αυτός σηματοδοτεί τα σύνορα Βραζιλίας-Αργεντινής.
Φωτογραφία Feffef
Είναι ένα θαύμα του φυσικού κόσμου και έχει οριστεί από την UNESCO ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.
Οι περισσότεροι επισκέπτες φτάνουν στους καταρράκτες από την πλευρά της Αργεντινής, από την πόλη Puerto Iguazu.
Φωτογραφία S23678
Φωτογραφία Magnus Manske
Φωτογραφία Feffef
Πηγή 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...