Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Shirakami sanchi-Το δάσος με τις οξιές

Η ορεινή περιοχή Shirakami-Sanchi βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Χονσού, στην Ιαπωνία.  1.300 τετρ. χιλιόμετρα παρθένων δασών από τα οποία ένα τμήμα 169,7 τετρ. χιλιομέτρων, συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο της Ουνέσκο, το 1993. Ένα από τα μεγαλύτερα δάση οξιάς βρίσκεται εδώ.
Φωτογραφία らんで
Στο δάσος δεν υπάρχουν δρόμοι, μονοπάτια ή άλλου είδους ανθρώπινες κατασκευές. Το 1998 χτίστηκε το World Heritage Conservation Center (Fujisato), ως κέντρο πληροφοριών. 
Κάθε χρόνο περίπου 3.000 άνθρωποι ανεβαίνουν στο βουνό Huatsumori και 5.000 επισκέπτονται τον καταρράκτη Anmon no taki.
Φωτογραφία:  detsugu
Τα κυριότερα σημεία της περιοχής είναι:
Το δάσος με τις οξιές (κάποια από αυτά τα δέντρα είναι πάνω από 200 ετών), αλλά και άλλα δέντρα όπως Katsura, Kalopanax, Japanese Hop-hornbeam και άλλα είδη ψηλών φυλλοβόλων δέντρων. 
Ο καταρράκτης Anmon no taki, που έχει εύκολη πρόσβαση και είναι δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Είναι ένας καταρράκτης τριών επιπέδων, από τα οποία το πρώτο έχει ύψος 42 μέτρων.
Φωτογραφία: Pazuzu
Η λίμνη Juniko, που αποτελείται από 33 μικρότερες ή μεγαλύτερες λίμνες και σχηματίστηκε από έναν σεισμό μεγέθους 6,9 της κλίμακας Ρίχτερ. Μία από τις λίμνες αυτές, που ονομάζεται "Aoike" είναι τόσο καθαρή, που μπορείς να δεις τους κορμούς των δέντρων στο βυθό της.
Το δάσος φιλοξενεί αρκετά άγρια ζώα και πτηνά (84 διαφορετικά είδη), όπως τον μαύρο δρυοκολάπτη (έχει συμπεριληφθεί στην κόκκινη λίστα των απειλούμενων ειδών IUCN), την ιαπωνική Serow (ένα είδος κατσίκας-αντιλόπης, που επίσης είναι στην κόκκινη λίστα των απειλούμενων ειδών IUCN), το βουνίσιο γεράκι-αετός, τον χρυσό αετό, την ασιατική μαύρη αρκούδα, τον Ιαπωνικό πίθηκο Makaka και τυφλοπόντικες. Έχουν καταγραφεί επίσης επτά είδη ερπετών και εννέα αμφίβια.
Φωτογραφία:  Rama
Φωτογραφία: Jdombrow
Το Shirakamidake είναι η ψηλότερη κορυφή στο δάσος με υψόμετρο 1.232 μέτρων, απ' όπου η θέα είναι φανταστική.
Φωτογραφία quattro photo
Πηγές: 1  2  3  4  5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...