Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

5 από τα πιο δηλητηριώδη φίδια στον κόσμο

 Acanthophis
Ένα γένος εξαιρετικά δηλητηριωδών φιδιών. Η κοινή τους ονομασία;; "death adders". Ζουν στη Αυστραλία, στην Νέα Γουινέα και τα κοντινά νησιά και είναι από τα πιο δηλητηριώδη φίδια στον κόσμο.
Το όνομα του γένους προέρχεται από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις "άκανθος" και "όφις", που αναφέρονται στη ράχη του φιδιού. 
Το δάγκωμα από ένα death adder προκαλεί παράλυση στην αρχή και μπορεί να προκαλέσει το θάνατο σε, μόλις έξι ώρες.
Φωτογραφία: Figaro
 Boomslang
Ένα σχετικά μικρό δηλητηριώδες φίδι της Αφρικής. 
Το όνομά του σημαίνει "tree snake" - "φίδι του δέντρου". Έχει ένα πολύ ισχυρό δηλητήριο, που είναι πρωτίστως αιμοτοξίνη. Το θύμα μπορεί να πεθάνει από εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία. Άλλα συμπτώματα είναι: πονοκέφαλος, ναυτία, υπνηλία και ψυχικές διαταραχές. 
Φωτογραφία: Magnus Manske
 Coral Snake 
Το φίδι αυτό το βρίσκουμε σε εύκρατες περιοχές των ΗΠΑ. Έχει το πιο ισχυρό δηλητήριο από όλα τα φίδια που ζουν στην Βόρεια Αμερική. 3-5 mg από το δηλητήριό του, μπορούν να αποβούν μοιραία για έναν ενήλικα άνθρωπο. Όταν ένα φίδι coral έρθει αντιμέτωπο με τον άνθρωπο, θα προσπαθήσει να φύγει. Θα δαγκώσει μόνο ως τελευταία λύση. Τα φίδια αυτή έχουν μια ισχυρή νευροτοξίνη, που παραλύουν το θύμα και το αναπνευστικό σύστημα.
Φωτογραφία: Norman.benton
 Viper 
H Viperidae είναι μια οικογένεια φιδιών, που βρίσκονται στις περισσότερες περιοχές του κόσμου, εκτός από την Ανταρκτική, την Αυστραλία, την Ιρλανδία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Μαδαγασκάρη, τη Χαβάη και διάφορα άλλα απομονωμένα νησιά. 
Στην οικογένεια αυτή ανήκει η γνωστή μας οχιά.
Το δηλητήριό τους προκαλεί συμπτώματα, όπως πόνο, ισχυρό τοπικό οίδημα και νέκρωση, αιμορραγία και καρδιαγγειακές βλάβες.
Πειράματα έχουν δείξει, ότι τα φίδια αυτά μπορούν να αποφασίζουν πόσο δηλητήριο θα "ρίξουν", ανάλογα με τις περιστάσεις.
Φωτογραφία:Sevcik Jan
 Beaked Sea snake
Ένα θαλάσσιο φίδι, όπως μαρτυρά και το όνομά του, που βρίσκεται στις ακτές και τα παράκτια νησιά της Ινδίας. Τα φίδια αυτά έχουν τη δυνατότητα να καταδύονται μέχρι 100 μέτρα και να παραμένουν στο νερό για 5 ώρες, πριν ξαναβγούν στην επιφάνεια. Είναι εξοπλισμένα με αδένες για να εξαλείφουν το υπερβολικό αλάτι.
Είναι δηλητηριώδη και επιθετικά. Κάποιοι ερπετολόγοι τα περιγράφουν ως "δύστροπα και άγρια". Το δηλητήριο τους υπολογίζεται ότι είναι 4 έως 8 φορές τοξικότερο από το δηλητήριο της κόμπρας.
Περίπου 1,5 χλγρ δηλητηρίου, του φιδιού αυτού είναι θανατηφόροΤο δάγκωμά του έχει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει 50 άτομα.
Πηγές: 1  2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...