Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

10 από τα ομορφότερα χωριά της Γαλλίας

Με την εγγραφή αυτή θα ταξιδέψουμε στη Γαλλία. 
Θα γνωρίσουμε μερικά από τα πιο όμορφα χωριά του, που έχουν συμπεριληφθεί στη "Λίστα με τα ομορφότερα χωριά της Γαλλίας". Η λίστα αυτή δημιουργήθηκε από μια ανεξάρτητη ένωση, και περιλαμβάνει συνολικά 152 χωριά.
Ας δούμε δέκα από αυτά.
Eguisheim 
Το ταξίδι ξεκινάει από ένα χωριό που βρίσκεται στην Αλσατία, στην βορειοανατολική Γαλλία. Είναι, σε μεγάλο βαθμό, γερμανόφωνο χωριό και παράγει κρασί υψηλής ποιότητας. Η ανθρώπινη παρουσία υπάρχει από την παλαιολιθική εποχή, όπως μαρτυρούν οι ανασκαφές. Το κέντρο του χωριού δέχεται πολλούς τουρίστες, αφού "ο δρόμος του κρασιού" στην Αλσατία περνά από εδώ.
Beynac-et-Cazenac
Στη νοτιοδυτική Γαλλία θα συναντήσουμε το χωριό αυτό και το Château de Beynac, το μεσαιωνικό κάστρο του. Ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κάστρα και από τα πιο γνωστά στην περιοχή. Σκαρφαλωμένο πάνω σε έναν ασβεστολιθικό βράχο δεσπόζει στο χωριό και στη βόρεια όχθη του ποταμού Dordogne.
Monpazier 
Παραμένουμε στη νοτιοδυτική Γαλλία, όπου συναντάμε το χωριό Monpazier. Χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και οι κάτοικοί της ονομάζονται Monpaziérois. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο ποταμός Dordogne και το Château de Biron, ένα κάστρο του 12ου αιώνα.
Φωτογραφία  Manfred Heyde
Φωτογραφία  jpazam
Crissay-sur-Manse
Στην κεντρική Γαλλία βρίσκεται το χωριό αυτό. Τα σπίτια του είναι χτισμένα από λευκό ασβεστόλιθο. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Manse.
Τα ερείπια του κάστρου του 15ου αιώνα και η εκκλησία του Saint Maurice αποτελούν τα βασικά αξιοθέατα του χωριού. Τα μικρά σπίτια του, χτισμένα με την άσπρη πέτρα της περιοχής, με επικλινείς στέγες και τα στενά δρομάκια του το χαρακτηρίζουν.
Collonges-la-Rouge
Το χωριό αυτό είναι εξολοκλήρου χτισμένο από κόκκινο ψαμμίτη και υπάρχει από τον 8ο αιώνα. Οι κάτοικοί του ονομάζονται Collongeois. Ένα πολύ όμορφο χωριό και δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Έχει πολλά αξιόλογα μνημεία, όπως η εκκλησία του Αγίου Πέτρου (12ου αιώνα), αρκετά μεγάλα σπίτια που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα κ.ά.
Φωτογραφία  Alertomalibu
Πηγή φωτογραφίας
Bruniquel 
Πάμε στη νότια Γαλλία και βρίσκουμε ένα μικρό, οχυρωμένο χωριό, με 561 κατοίκους. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 250 μέτρων από τον ποταμό Aveyron. Το χωριό είναι ένα γραφικό μείγμα από παλιά, ροζ πέτρα και κόκκινο κεραμίδι. Οι μεσαιωνικές πύλες και τα αμυντικά τείχη δεσπόζουν. Δύο φεουδαρχικά μεσαιωνικά κάστρα υπάρχουν στο χωριό.
Φωτογραφία  Ceridwen
Φωτογραφία  Ceridwen
Gordes 
Νοτιοδυτικά βρίσκεται το πανέμορφο αυτό χωριό, χτισμένο στην νότια άκρη του λόφου Plateau de Vaucluse. Οι κάτοικοι του ονομάζονται Gordiens. Στενά, λιθόστρωτα σοκάκια περνούν ανάμεσα στα ψηλά σπίτια, που είναι φτιαγμένα από άσπρη και γκρίζα πέτρα.
Φωτογραφία  Crazy farmer
Πηγή φωτογραφίας
Montrésor 
Το Montrésor βρίσκεται στην κεντρική Γαλλία, δίπλα στις όχθες του ποταμού Indrois. Ένα χωριό που σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο. Δεσπόζει το κάστρο του, που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα, χτισμένο πάνω σ' έναν βράχο. Είναι σαν να μην έχει αγγίξει ο χρόνος τους τοίχους, τους πύργους και την πύλη του, τα οποία έχουν παραμείνει ανέπαφα.
Φωτογραφία  Manfred Heyde
Πηγή φωτογραφίας
Autoire 
Άλλο ένα πανέμορφο χωριό της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Βρίσκεται σε μια κοιλάδα με αμπέλια και οπωροφόρα δέντρα, δασώδεις λόφους, στην οποία δεσπόζουν επιβλητικοί βράχοι ασβεστόλιθου. Πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια, με επικλινείς στέγες και καφέ κεραμίδια.
Φωτογραφία  Christophe.Finot
Πηγή φωτογραφίας
Château-Chalon
Στην παραδοσιακή επαρχία  Franche-Comté της ανατολικής Γαλλίας βρίσκεται το χωριό αυτό. Τα απομεινάρια ενός κάστρου του 13ου αιώνα και η αρχαία πύλη του οχυρού είναι από τα βασικά του αξιοθέατα. Βρίσκεται υπερυψωμένο με μια υπέροχη θέα προς τους αμπελώνες της Jura, που χρονολογούνται από τη Ρωμαϊκή εποχή.
Φωτογραφία  PRA
Φωτογραφία  Naru Kenji

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...