Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Χάλστατ στην Αυστρία - ένα ονειρικό χωριό

Το Χάλστατ-Hallstatt είναι ένα χωριό στο Αυστριακό κρατίδιο της Άνω Αυστρίας και είναι χτισμένο σε απότομη όχθη της ομώνυμης λίμνης (Hallstättersee), σε υψόμετρο 508 μέτρων.
Φωτογραφία  Photoglob 
Φωτογραφία  Andrew Bossi
 Στο χώρο αυτό αναπτύχθηκε στην πρώιμη  εποχή του σιδήρου "ο πολιτισμός του Χάλστατ" με επίκεντρο μια κοινότητα εξόρυξης άλατος.  Από το 1846 έως το 1899 ανασκάφτηκε νεκρόπολη με πάνω από 2.000 τάφους, που απέδωσαν αρκετά τέχνεργα, ώστε να διαμορφωθούν σχετικές θεωρίες. Σε πολλές περιπτώσεις εξαιτίας των συντηρητικών ιδιοτήτων του άλατος στάθηκε δυνατόν να φτάσουν ως την εποχής μας εργαλεία, τμήματα ρουχισμού ακόμα και τα σώματα των αλατορύχων.
Φωτογραφία  methysmena
Φωτογραφία  Harti
Το Χάλστατ μαζί με τα αξιοθέατα του Νταχστάιν συνθέτουν το πολιτιστικό τοπίο Χάλστατ-Νταχστάιν του Σαλτσκάμεργκουτ, το οποίο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο. 
Το Χάλστατ είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός, λόγω της μοναδικότητας του τοπίου του, που συνδυάζει την ιστορική αρχιτεκτονική του γραφικού οικισμού, την λίμνη και τα ψηλά βουνά που την περιβάλλουν, καθώς και τα πλούσια προϊστορικά, ιστορικά, αρχαιολογικά και πολιτιστικά αξιοθέατα της περιοχής και της δυνατότητας για χειμερινά σπορ. 
Στην στενή λωρίδα της όχθης ανάμεσα στα απότομα βουνά ξεπροβάλλουν τα πυκνοκτισμένα σπίτια με τμήματά τους ακόμα να είναι χτισμένα πάνω στη λίμνη. 
Φωτογραφία  cmy***cacchio
Φωτογραφία  Ciprian Radu
Φωτογραφία  scorpioeid
Η εκκλησία του Χριστού
Μια Ευαγγελική εκκλησία νεο-γοτθικού ρυθμού που χτίστηκε το 1861.
Δεσπόζει στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Φωτογραφία Werner100359

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...