Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Υπέροχοι, εντυπωσιακοί καταρράκτες της Ασίας

Detian 
Ο καταρράκτης αυτός βρίσκεται στα σύνορα της Κίνας μα το Βιετνάμ. Είναι ο 4ος μεγαλύτερος καταρράκτης, μετά τους καταρράκτες του Νιαγάρα, της Βικτώρια και τους Ιγκουάζου. Πέφτουν από ύψος 30 μέτρων και χωρίζονται σε τρία επίπεδα από βράχους και δέντρα.
Πηγή φωτογραφίας
Huangguoshu 
Ένας από τους μεγαλύτερους καταρράκτες της νοτιοανατολικής Ασίας, βρίσκεται στην Κίνα, στον ποταμό Baihe. Έχει ύψος 77,8 μέτρα και πλάτος 101 μέτρα. 
Πίσω από τον καταρράκτη υπάρχει ένα σπήλαιο μήκους 134 μέτρων. Ο καταρράκτης αυτός είναι γνωστός με το όνομα "Δέντρο των κίτρινων φρούτων".
Φωτογραφία  Zeman
Jog 
Ο ψηλότερος καταρράκτης στην Ινδία, δημιουργείται από τον ποταμό Sharavathi. Πέφτει από ύψος 253 μέτρα και είναι από τους εντυπωσιακότερους καταρράκτες στον πλανήτη.
Φωτογραφία  Gnanapiti 
Hogenakkal 
Ο καταρράκτης αυτός βρίσκεται στη νότια Ινδία και είναι γνωστός και ως "Ο Νιαγάρας της Ινδίας".
Φωτογραφία  Mithunkundu1983
 Kegon 
Ο καταρράκτης Kegon βρίσκεται στη λίμνη Chūzenji, από την οποία πηγάζει ο ποταμός Oshiri. Με ύψος 97 μέτρα είναι ένας από τους τρεις ψηλότερους και ωραιότερους καταρράκτες της Ιαπωνίας. 
Με τον καταρράκτη αυτό συνδέονται άσχημα γεγονότα, καθώς πολλοί νέοι της Ιαπωνίας επιλέγουν την τοποθεσία αυτή για να αυτοκτονήσουν.
 Nachi 
Ένας από τους πιο γνωστούς και πιο ωραίους καταρράκτες στην Ιαπωνία. 
Έχει ύψος 133 μέτρα.
Φωτογραφία  Ultratomio
Fukuroda 
Ένας από τους ωραιότερους καταρράκτες στην Ιαπωνία. Ο ποταμός Taki έχει τις πηγές του ακριβώς πάνω από τον καταρράκτη. Έχει ύψος 120 μέτρα και πλάτος 73 μέτρα. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα ο καταρράκτης μπορεί να παγώσει.
Φωτογραφία  Raeky 
Limunsudan 
Στις Φιλιππίνες θα συναντήσουμε αυτόν το καταρράκτη. 
Έχει δύο επίπεδα και λέγεται ότι είναι ο ψηλότερος καταρράκτης των Φιλιππίνων με ύψος 265 μέτρα.
Φωτογραφία  Floresa816
Maria Cristina 
Πασίγνωστος για την ομορφιά του, ο καταρράκτης αυτός, που ονομάζεται και "δίδυμος καταρράκτης", βρίσκεται στο νησί Mindanao, στις Φιλιππίνες. Έχει ύψος 98 μέτρα και είναι η κύρια πηγή ηλεκτρικής ενέργειας για τις βιομηχανίες της περιοχής.
Φωτογραφία  BLueFiSH 
Tinago 
Στην ίδια περιοχή συναντάμε κι αυτόν τον καταρράκτη. Η λέξη "Tinago" σημαίνει "κρυμμένος" και πραγματικά ο καταρράκτης αυτός είναι κρυμμένος σε μια βαθιά χαράδρα. Πέφτει από έναν γκρεμό ύψους 73 μέτρων.
Umphang Thee Lor Sue 
Ο μεγαλύτερος και ψηλότερος καταρράκτης της Ταϊλάνδης. 
Έχει ύψος 250 μέτρα και πλάτος 450 μέτρα.
Φωτογραφία  Yxejamir
St. Clair's 
Ο μεγαλύτερος, ως προς το πλάτος του, καταρράκτης στη Σρι Λάνκα. Είναι γνωστός και ως "Ο μικρός Νιαγάρας της Σρι Λάνκα". Έχει ύψος 80 μέτρα.
Φωτογραφία Chamal 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...