Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Οι κήποι στο ανάκτορο των Βερσαλλιών

Το ανάκτορο των Βερσαλλιών, που βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας, αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, από το 1979 και πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.
Μέχρι το 1660 ήταν ένα απλό παλάτι, που χρησίμευε ως καταφύγιο κυνηγιού, που τότε ήταν η αγαπημένη συνήθεια των βασιλιάδων. 
Μετά το 1660, ο Λουδοβίκος ο ΙΔ' αποφάσισε να το επεκτείνει, με σκοπό οι Βερσαλλίες να γίνουν το πιο λαμπρό παλάτι της Ευρώπης. Στα τέλη του 18ου αιώνα το παλάτι είχε τη σημερινή του μορφή.
Η συνολική πρόσοψη που κοιτάει στους κήπους έχει μήκος 570 μέτρα.
Φωτογραφία Eric Pouhier
Το ανάκτορο των Βερσαλλιών είναι πασίγνωστο για τους τεράστιους κήπους του, μαζί με πολλά συντριβάνια και αγάλματα. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους κήπους στην Ευρώπη. Η έκτασή του φτάνει τα 800 εκτάρια. Είναι περιφραγμένος από τείχος που έχει μήκος 20 χιλιομέτρων.
Στα συντριβάνια και τα αγάλματα είναι αποτυπωμένη η ελληνική μυθολογία, όπως και στο εσωτερικό του ανακτόρου. Στους κήπους υπάρχουν 370 αγάλματα, 55 συντριβάνια και 42 χιλιόμετρα διαδρόμων.
Ο κήπος απλώνεται σε τρία επίπεδα πίσω από το παλάτι και είναι η συνέχιση της αρχιτεκτονικής του παλατιού. Τα μεγάλα ποτάμια της Γαλλίας αντιπροσωπεύονται σαν αγάλματα. Μπροστά από το Μεγάλο Κανάλι, ένα τεράστιο κανάλι σε σχήμα σταυρού, βρίσκεται το συντριβάνι του Απόλλωνα, το πιο μεγαλοπρεπές απ' όλα τα συντριβάνια των Βερσαλλιών. Για την κατασκευή του πέθαναν χιλιάδες εργάτες είτε από ατυχήματα είτε από ελονοσία.
Δείτε φωτογραφίες από τους πιο εντυπωσιακούς κήπους της Ευρώπης.
Φωτογραφία  Kallgan
Φωτογραφία  Urban
Φωτογραφία  Harry
Φωτογραφία  Plasmeier
Φωτογραφία  Plasmeier
Φωτογραφία  Elfix
Φωτογραφία  ryan.pollard
Φωτογραφία  Hullot
Φωτογραφία  Elfix
Φωτογραφία  Normann
Φωτογραφία  HarshLight
Πηγές  1  2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...