Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

5 από τα πιο δηλητηριώδη φίδια στον κόσμο (2ο μέρος)

Black Mamba
Πατρίδα του είναι η Αφρική και είναι το μακρύτερο φίδι της Αφρικής. Το μήκος του φτάνει κατά μέσο όρο τα 2,5 μέτρα και μερικές φορές μεγαλώνει μέχρι τα 4,3 μέτρα. Είναι επίσης το ταχύτερο φίδι στον κόσμο, αφού μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα 4,5-5,4 μέτρα ανά δευτερόλεπτο (16-20 χλμ ανά ώρα). Το δηλητήριό του περιέχει νευροτοξίνες και τα δάγκωμά του μπορεί να σκοτώσει άνθρωπο μέσα σε 20 λεπτά. Ζαλάδα, βήχας, αναπνευστικά προβλήματα και καρδιακή αρρυθμία είναι μερικά από τα συμπτώματα που παρουσιάζονται.
Φωτογραφία:  TimVickers
Tiger Snake
Το φίδι-τίγρης. Ένα δηλητηριώδες φίδι, που ζει στην Αυστραλία και στα γύρω νησιά, καθώς και στην Τασμανία. Το μήκος του μπορεί να φτάσει τα 2 μέτρα. Το φίδι αυτό έχει μια ισχυρή νευροτοξίνη και είναι από τα πιο θανατηφόρα φίδια του πλανήτη. Πόνος, μούδιασμα, εφίδρωση, δυσκολία στην αναπνοή και παράλυση είναι τα συμπτώματα από το δάγκωμά του.
Φωτογραφία: Ian Fieggen
Blue Krait
Πατρίδα του φιδιού αυτού είναι η Νότια και Νοτιοανατολική Ασία. Το μήκος του κυμαίνεται από 1-1,5 μέτρα. Διαθέτει ένα ισχυρό νευροτοξικό δηλητήριο, που μπορεί να οδηγήσει σε παράλυση των μυών. Ευτυχώς είναι νυκτόβιο και έτσι τα δαγκώματά του είναι σπάνια. Ωστόσο το δάγκωμά του θεωρείται απειλητικό για τη ζωή του ανθρώπου και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.
Australian Brown Snake
Και αυτό το φίδι ζει στην Αυστραλία και θεωρείται το δεύτερο πιο δηλητηριώδες φίδι στον κόσμο, σύμφωνα με το τεστ LD50. Το μήκος του είναι 1 μέτρο και σπάνια θα φτάσει τα 2 μέτρα. Το δηλητήριό του αποτελείται κυρίως από νευροτοξίνες. Αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, το δάγκωμά του μπορεί να είναι θανατηφόρο.
Φωτογραφία:  Poyt448
Island Taipan
Ακόμα ένα δηλητηριώδες φίδι της Αυστραλίας. Είναι το πιο δηλητηριώδες φίδι της ξηράς, στον κόσμο σύμφωνα με το τεστ LD50. Το δηλητήριο από ένα δάγκωμά του, αρκεί για να σκοτώσει 100 ανθρώπους. Είναι όμως ντροπαλό φίδι και προτιμά να απομονώνεται και να αποφεύγει τα προβλήματα.
Φωτογραφία: AllenMcC
Δείτε το 1ο μέρος του θέματος εδώ
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...