Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Το σπανιότερο και το πιο ... μοναχικό ζώο στον κόσμο

Γνωρίζετε μήπως πιο είναι το σπανιότερο ζώο στον κόσμο;;;; 
Το Geochelone nigra abingdoni!!! 
Τι είναι αυτό;;;
Είναι μια αρσενική χελώνα που ονομάζεται Lonesome George (μοναχικός Γιώργος!!!) και ζει στο νησί Pinta, ένα από τα νησιά Γκαλαπάγκος. 
Πιστεύεται ότι πήρε το όνομά της από ένα ρόλο που έπαιξε ο Αμερικανός ηθοποιός George Gobel. 
Γίνονται μεγάλες προσπάθειες για τη διατήρηση του είδους. Ο George παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στο νησί Pinta (ένα από τα νησιά Γκαλαπάγκος) την 1η Δεκεμβρίου 1971 από την József Vágvölgyi, ζωολόγο Ογγρικής καταγωγής. 
Φωτογραφία: Flickr 
Η βλάστηση του νησιού είχε καταστραφεί από την εισαγωγή άγριων κατσικιών και από τους ντόπιους. Έτσι ο αριθμός των χελώνων μειώθηκε και έμεινε μόνο μία.
Μεταφέρθηκε για την ασφάλειά της  στο Charles Darwin Research Station, έναν ερευνητικό κέντρο που βρίσκεται στο νησί Santa Cruz των Γκαλαπάγκος. 
Ο George τοποθετήθηκε μαζί με δύο θηλυκά, από διαφορετικό υποείδος και παρόλο που έγινε παραγωγή αυγών, κανένα δεν εκκολάφθηκε. 
Ο George εκτιμάται ότι είναι 60-90 ετών με καλή υγεία.  Οι προσπάθειες για ζευγάρωμα έχουν αποτύχει, λόγω της έλλειψης θηλυκών και αυτό ώθησε τους ερευνητές του κέντρου Darwin να προσφέρουν αμοιβή 10.000 δολαρίων, για την ανεύρεση θηλυκού.
Πηγή: 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...