Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Η κοιλάδα Jiuzhaigou στην Κίνα-ένα παραμυθένιο τοπίο

Το Εθνικό Πάρκο Jiuzhaigou είναι ένα φυσικό καταφύγιο και βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κίνα, στην επαρχία Sichuan. Το 1992 κηρύχθηκε από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
 Είναι γνωστό για τους πολυεπίπεδους καταρράκτες του και τις πανέμορφες λίμνες. 
Ο καταρράκτης Pearl στη κοιλάδα Rize
Ένας πανέμορφος καταρράκτης σε υψόμετρο 2.433 μέτρα, που έχει σχήμα μισοφέγγαρου.
Φωτογραφία: No-w-ay
Το μονοπάτι προς τον καταρράκτη Pearl
Φωτογραφία: Kosigrim
Η κοιλάδα στην οποία βρίσκεται καλύπτει έκταση 720 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Jiuzhaigou κυριολεκτικά σημαίνει "η κοιλάδα των εννέα χωριών". Ονομάστηκε έτσι από τα εννέα χωριά του Θιβέτ, που βρίσκονται κατά μήκος του. Τα επτά από αυτά είναι πυκνοκατοικημένα και σήμερα. 
Περίπου 300 τετρ. χιλιόμετρα της περιοχής καλύπτονται από παρθένα δάση. Τα δάση αυτά χρωματίζονται με πορτοκαλί, κίτρινες και κόκκινες αποχρώσεις κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και αποτελούν έναν δημοφιλή προορισμό για τους επισκέπτες την εποχή αυτή. 
Εδώ βρίσκονται είδη χλωρίδας που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, όπως το ενδημικό ροδόδεντρο και το μπαμπού, καθώς και είδη πανίδας που βρίσκονται υπό εξαφάνιση, όπως το γιγάντιο πάντα και η χρυσή μαϊμού. 
Επίσης είναι το σπίτι για 140 είδη πουλιών. 
Η χρυσή μαϊμού
Φωτογραφία: Amada44
Το Jiuzhaigou είναι γνωστό για τις πολύχρωμες λίμνες του (πάνω από 100), τα νερά των οποίων έχουν μπλε, πράσινο ή τυρκουάζ χρώμα. Οι Θιβετιανοί της περιοχής τις αποκαλούν  "Haizi", δηλαδή "γιος της θάλασσας". 
Η λίμνη των πέντε λουλουδιών στη κοιλάδα Rize
Φωτογραφία: Ultratomio
Η λίμνη Panda στη κοιλάδα Rize
Φωτογραφία: Ultratomio
Αποτελείται επίσης από τρεις κοιλάδες σε σχήμα Υ, τις Rize, Zechawa και Shuzheng.
Το πανέμορφο δάσος, οι χρωματιστές λίμνες, οι εντυπωσιακοί καταρράκτες συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό.
Ο καταρράκτης Nuorilang στην κοιλάδα Shuzheng 
Φωτογραφία: AlexHe34
Φωτογραφία: Fanghong
Υπάρχει ένας μύθος για το υπέροχο αυτό μέρος, που λέει: Ο θεός του βουνού, που λεγόταν Dago, αγαπούσε τη θεά Semo και της έδωσε έναν καθρέφτη, που ήταν φτιαγμένος από τον άνεμο και τα σύννεφα. Εμφανίστηκε όμως ο διάβολος και η θεά, από την ταραχή της έσπασε τον καθρέφτη. Έγινε 108 κομμάτια, που έπεσαν στη Γη και μετατράπηκαν σε 108 πολύχρωμες λίμνες.
Πηγές: 1  2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...