Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

10 πολύχρωμοι παπαγάλοι (3ο)

Το τρίτο μέρος μιας σειράς εγγραφών που έχω ξεκινήσει με θέμα τους παπαγάλους.
Blue-throated Macaw (Ara glaucogularis)
Άκρως απειλούμενο είδος. 
Πρόσφατες εκτιμήσεις δείχνουν ότι μόνο 100-150 πουλιά βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Η κύρια αιτία είναι το εμπόριο, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως κατοικίδια. Είναι ενδημικό πουλί σε μια μικρή περιοχή της Βολιβίας. Έχει μήκος 85 εκατοστά και ζυγίζει 750 γραμμάρια.
Φωτογραφία: Flickr upload bot
Green-naped Lorikeet (Trichoglossus haematodus rubritorquis)
Το φτέρωμά του έχει τόσα χρώματα, που θυμίζει ουράνιο τόξο. Κόκκινο, πράσινο, κίτρινο, μωβ, πορτοκαλί, δημιουργούν ένα απίστευτο αποτέλεσμα. Το είδος αυτό ζει στην Αυστραλία, Ινδονησία, Νέα Γουινέα, Παπούα και στα νησιά του Σολομώντα. Είναι μεσαίου μεγέθους με μήκος 25-30 εκατοστά και βάρος 75-157 γραμμάρια.
Φωτογραφία: Snowmanradio
Papuan Lorikeet (Charmosyna papou)
Ένα είδος που ζει στην Ινδονησία, Παπούα και Νέα Γουινέα. 
Είναι γνωστό επίσης με τα ονόματα Stella's Lorikeet και Mount-Goliath Lorikeet. Το μήκος του φτάνει τα 25 εκατοστά και το βάρος του τα 90-115 γραμμάρια.
Φωτογραφία: Drägüs
Horned Parakeet (Eunymphicus cornutus)
Ένα μεγάλο είδος με πράσινο χρώμα. Ζει στη Νέα Καληδονία. Στο κεφάλι του έχει δύο μαύρα φτερά με κόκκινες άκρες. Το κίτρινο, το κόκκινο, το μπλε είναι χρώματα στο φτέρωμά του.
Φωτογραφία: Tunpin.ong
 Red-collared Lorikeet (Trichoglossus rubritorquis)
Ζει και δασικές περιοχές της βόρειας Αυστραλίας. Θεωρούνταν ως υποείδος του Rainbow Lorikeet, αλλά τώρα θεωρείται από τους ειδικούς ότι είναι ξεχωριστό είδος. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι το κόκκινο-πορτοκαλί "κολάρο" του.
Snowmanradio
Budgerigar (Melopsittacus undulates)
Δημοφιλής παπαγάλος, λόγω του μικρού μεγέθους και του παιχνιδιάρικου χαρακτήρα. 
Οι άγριοι  Budgerigar ζουν στις ξηρές περιοχές της Αυστραλίας και έχουν επιβιώσει στις σκληρές συνθήκες εδώ και πέντε εκατομμύρια χρόνια. 
Πράσινο, κίτρινο, μπλε και μαύρο τα χρώματα του φτερώματός του. 
Όσον αφορά στο όνομά του η λέξη melopsittacus προέρχεται από την Ελληνική γλώσσα και σημαίνει "μελωδικός παπαγάλος".
Jenday Conure (Aratinga jandaya)
Ένας παπαγάλος, μεσαίου μεγέθους με μακριά ουρά και με μήκος που φτάνει τα 30 εκατοστά. Πατρίδα του είναι η βορειο-ανατολική Βραζιλία.
Western Rosella (Platycercus icterotis)
Είναι το μικρότερο είδος των παπαγάλων Rosella και ζει στις νοτιοδυτικές περιοχές της Αυστραλίας. Χαρακτηριστικό είναι το κίτρινο χρώμα στα μάγουλα.
 Bronze-winged Parrot (Pionus chalcopterus)
Ένα είδος μεσαίου μεγέθους, κοντόχοντρος με μήκος 28 εκατοστών, που ζει σε δασώδεις περιοχές της βορειοδυτικής Νότιας Αμερικής.
Red-capped Parrot (Purpureicephalus spurius)
Το κόκκινο "καπέλο" που φοράει στο κεφάλι του, είναι το χαρακτηριστικό αυτού του παπαγάλου. Το μήκος του είναι 34-38 εκατοστά και το βάρος του 105-125 γραμμάρια. Είναι είδος που ζει στην Αυστραλία.
Δείτε το 1ο μέρος της εγγραφής εδώ και το 2ο εδώ
Πηγή: 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...