Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Η κοιλάδα των λουλουδιών στην Ινδία

Η "κοιλάδα των λουλουδιών" είναι ένας Εθνικός Δρυμός στην Ινδία, ψηλά στα δυτικά Ιμαλάια και είναι γνωστή για τα λιβάδια με τα ενδημικά αλπικά λουλούδια και την εξαιρετική φυσική ομορφιά. 
Βρίσκεται στην περιοχή Uttarakhand, στο βόρειο τμήμα της Ινδίας. Η έκταση της είναι 87,50 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Στην κοιλάδα ανθίζουν εκατοντάδες διαφορετικά λουλούδια.
Φωτογραφία: Kdhenrik
Δεκαετής έρευνα της καθηγήτριας-βοτανολόγου Chandra Prakash Kala, έδειξε ότι 520 διαφορετικά είδη φυτών υπάρχουν στην κοιλάδα, από τα οποία τα 498 είναι ανθοφόρα. Ορχιδέες, παπαρούνες, πρίμουλες, μαργαρίτες και ανεμώνες σχηματίζουν το πολύχρωμο χαλί της κοιλάδας. Δάση με σημύδες και ροδόδεντρα καλύπτουν περιοχές του πάρκου.
Φωτογραφία:  Magnus Manske
Φωτογραφία:   Sng
Στην περιοχή αυτή ζουν και πολλά ζώα, που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, όπως η ασιατική μαύρη αρκούδα, η λεοπάρδαλη του χιονιού, η καφέ αρκούδα, το bharal (είδος κατσίκας που ζει στα Ιμαλάια) και μια τεράστια ποικιλία από πεταλούδες. 
Η λεοπάρδαλη του χιονιού (snow leopard)
Φωτογραφία:  Amphibol
To bharal 
Φωτογραφία:  John Hill
Έχει αναγνωριστεί ως φυσικό τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς από γνωστούς ορειβάτες και βοτανολόγους, πάνω από έναν αιώνα και στην Ινδουιστική μυθολογία για πολύ περισσότερο καιρό. Ο ποταμός Pushpawati διασχίζει την κοιλάδα.
Φωτογραφία:  Pankaj 
Φωτογραφία:  Pankaj 
Το απαλό τοπίο της συμπληρώνει η άγρια ομορφιά των ορεινών όγκων του Εθνικού Δρυμού Nanda Devi. 
Η κορυφή του Nanda Devi
Φωτογραφία:  Anirban c8
 Πήρε το όνομά της από τον Frank S. Smythe, Βρετανό ορειβάτη, ο οποίος βρέθηκε εκεί το 1931. Ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός το 1982 και Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο. 
Φωτογραφία:  Pankaj 
Οι ντόπιοι, που πάντα γνώριζαν την ύπαρξή της πίστευαν ότι κατοικείται από νεράιδες. Σύμφωνα με τη Ραμαγιάνα (ένα Ινδικό έπος) αυτό είναι το μέρος όπου ο Hanuman (Ινδουιστική θεότητα και κεντρικός χαρακτήρας του έπους) έψαξε για το Sanjivani (φυτό γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες στην Ινδία), για να θεραπεύσει τον  Lakshman (δεύτερος ήρωας του έπους), που είχε τραυματιστεί από έναν πολεμιστή.
 Φωτογραφία:  Sarvagnya 
Φωτογραφία:  Sng


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...