Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Η κοιλάδα Lauterbrunnen στην Ελβετία-υπέροχα αλπικά τοπία

Η κοιλάδα Lauterbrunnen βρίσκεται στην Ελβετία. Είναι μια από τις βαθύτερες κοιλάδες της Αλπικής αλυσίδας, καθώς περιβάλλεται από πανύψηλα βουνά. Διατρέχεται από τον ποταμό Weisse Lütschine, ο οποίος τροφοδοτείται με νερό από τους πάγους που λιώνουν στις κορυφές των βουνών.  
Φωτογραφία Halsteadk 
Στην περιοχή υπάρχουν 72 καταρράκτες, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί, κυρίως μετά από μια βροχερή μέρα. Το όνομα της κοιλάδας οφείλεται σε αυτούς: lauter, σημαίνει "πολλές" και brunnen, σημαίνει "πηγές". Ο ψηλότερος καταρράκτης της Ελβετίας, ο Staubbach βρίσκεται εδώ.
Φωτογραφία Weasel707
Στην κοιλάδα βρίσκεται ο ομώνυμος δήμος, που ανήκει στο καντόνι της Βέρνης. Στον δήμο περιλαμβάνονται έξι χωριά, τα: Lauterbrunnen, Wengen , Mürren , Gimmelwald και Stechelberg. Είναι μικρά, ορεινά, παραδοσιακά χωριά, τα οποία αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, κυρίως κατά τη χειμερινή περίοδο.  
Φωτογραφία ZachT
Ας  γνωρίσουμε λίγο περισσότερο κάποια απ' αυτά.
Το χωριό Wengen βρίσκεται σε υψόμετρο 1.274 μέτρων κι έχει περίπου 1.300 μόνιμους κατοίκους. Ο αριθμός αυτός φτάνει τους 5.000 κατά την καλοκαιρινή περίοδο και τους 10.000 κατά την τουριστική περίοδο του χειμώνα. 
Φωτογραφία Andrew Bossi
Στο πέρασμα των χρόνων ο Ιούλιος Καίσαρας, ο Ναπολέων, ο Αδόλφος Χίτλερ κ.ά. σημαντικοί άνθρωποι από το χώρο της επιστήμης, του αθλητισμού κ.λ.π. έχουν επισκεφτεί το χωριό. 
Φωτογραφία Edward Stephenson
Είναι ένα από τα λίγα χωριά της Ευρώπης, στα οποία δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Το χωριό εξυπηρετείται από οδοντωτό σιδηρόδρομο και με τελεφερίκ, εποχιακά. Φιλοξενεί τους παγκοσμίως γνωστούς αγώνες σκι Lauberhorn, από το 1930.
Φωτογραφία Alex1011 
Το χωριό Stechelberg βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Jungfrau. Περιβάλλεται από απόκρημνα, ψηλά βουνά, βράχια και καταρράκτες.  Το χωριό συνδέεται με τελεφερίκ με τα υπόλοιπα χωριά της κοιλάδας. 
Φωτογραφία Andrew Bossi
Η κτηνοτροφία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους κατοίκους, όπως και ο τουρισμός. Έχουν δημιουργηθεί μονοπάτια, προκειμένου να απολαμβάνουν οι τουρίστες όμορφους περιπάτους στη φύση. 
Φωτογραφία Yesuitus2001 
Το χωριό Mürren είναι πολύ ορεινό, βρίσκεται σε υψόμετρο 1.650 μέτρων και δεν είναι προσβάσιμο από το δημόσιο δρόμο. Έχει θέα σε τρία πανύψηλα βουνά κι έχει 450 κατοίκους. 
Φωτογραφία Roland Zumbuehl
Αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, καλοκαίρι και χειμώνα. Τέσσερα τελεφερίκ συνδέουν το χωριό με το Gimmelwald και το Stechelberg. Διαθέτει πίστα για σκι και πολλά μονοπάτια για έλκηθρο.
Φωτογραφία Andrew Bossi
Το χωριό Gimmelwald βρίσκεται σε υψόμετρο 1.363 μέτρων. Η γεωργία και ο τουρισμός είναι οι κύριες ασχολίες των κατοίκων. 
Φωτογραφία Hansueli Krapf
Το 2003, είχε 130 κατοίκους, οι οποίοι έχουν ένα από τα τρία επίθετα: von Allmen, Feuz, ή Brunner. Το χωριό εξυπηρετείται από τελεφερίκ.
Φωτογραφία Hansueli Krapf
Τα ψηλά βουνά, οι εντυπωσιακοί καταρράκτες, τα πολύχρωμα αλπικά τοπία συνθέτουν μια περιοχή απίστευτου φυσικού κάλλους.

Φωτογραφία Andrew Bossi
Φωτογραφία Hansueli Krapf
Φωτογραφία Hansueli Krapf
Φωτογραφία BotMultichillT
Φωτογραφία Andrew Bossi
Φωτογραφία trollpowersaab
Φωτογραφία Andrew Bossi
Φωτογραφία bigtimbercreek

3 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...