Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

10 από τα πιο πολύχρωμα ζώα του πλανήτη

10. Monarch Butterfly

Όλοι αγαπούν τις πεταλούδες και ειδικά τις πολύχρωμες όπως αυτή στην φωτογραφία.
Όμως στην πραγματικότητα, τα όμορφα χρώματά τους αποτελούν προειδοποίηση προς τους θηρευτές τους, να μην τις φάνε γιατί είναι δηλητηριώδεις.

9. Sailfish
Το Sailfish, με τις μπλε ρίγες του, σίγουρα κάνει μια δήλωση, που καμιά σχέση δεν έχει με το χώρο της μόδας. Οι μπλε αυτές ρίγες ανάβουν όταν το Sailfish κυνηγά. Με τον τρόπο αυτό αφενός μπερδεύει τη λεία του, αφετέρου ειδοποιεί άλλους κυνηγούς για τις προθέσεις του.
Μια ωφέλιμη χρήση του χρώματος.

8. Flamingo
Γνωρίζετε ότι το υπέροχο ροζ χρώμα που έχουν τα φλαμίνγκο προέρχεται από μια χρωστική που βρίσκεται στα φύκια που τρώνε;

7. Clownfish
Το Clownfish μοιάζει πολύ χαριτωμένο με το έντονο πορτοκαλί χρώμα και τις άσπρες ρίγες. Είναι όμως καλυμμένο με γλίτσα. Αυτό είναι απαραίτητο για τα ψάρια αυτά, που σχηματίζουν με τις θαλάσσιες ανεμώνες μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της φύσης. Εξαρτώνται το ένα από το άλλο για την επιβίωσή τους και η γλίτσα αυτή προστατεύει το Clownfish από το τσίμπημα της ανεμώνης.

6. Blue-Footed Booby
Τα θηλυκά έλκονται από τις φωτεινές μπλε μπότες του αρσενικού. 
Είναι τύχη γι' αυτά αν χάσουν μια περίοδο ζευγαρώματος, γιατί γίνονται ακόμα πιο φωτεινά

5. Weedy Sea Dragon

To Weedy Sea Dragon είναι ένα παράξενο, όμορφο και πολύχρωμο πλάσμα της θάλασσας. 
Το θηλυκό γεννά 250 αυγά σε μια στιγμή.
 Το αρσενικό φροντίζει το θηλυκό και τα αυγά, που και τα δυο έχουν ένα φωτεινό ροζ χρώμα.

4. Temminick's Tragopan
Με ένα πορτοκαλί-καφέ λοφίο στο κεφάλι και με ένα στήθος που μοιάζει με φάλαινα ξαπλωμένη πάνω σε μια καρδιά, το Temminick's Tragopan είναι πράγματι εντυπωσιακό. Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι θεωρείται ο πιο όμορφος φασιανός του κόσμου.

3. Bird of Paradise
Το αρσενικό πουλί του ΠαραδείσουBird of Paradise έχει φανταστικά πολύχρωμα φτερά. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό... χορεύει και αλλάζει σχήμα προσπαθώντας να προσελκύσει τα, λιγότερο εξωτικής ομορφιάς, θηλυκά.

2. Sockeye Salmon
Θα μπορούσαμε να μαυρίσουμε από τον ήλιο ή να κοκκινίσουμε από αμηχανία. Αλλά φανταστείτε να μπορούσαμε να αλλάζουμε χρώμα, ανάλογα με το περιβάλλον. Αυτό ακριβώς κάνει ο σολομός Sockeye. Συνήθως έχει χρώμα μπλε-ασημί που γίνεται κόκκινο-πράσινο, κατά την περίοδο της ωοτοκίας.

1. Panther Chameleon
Κόκκινο, άσπρο, πράσινο και μπλε... κι αυτά είναι λίγα. Ο Panther Chameleon έχει την καταπληκτική ικανότητα να αλλάζει χρώματα, για να κρυφτεί. Αλλά σε αντίθεση με μας δεν μπορεί να διαλέξει τι χρώμα.... παλτό θα φορέσει. Τα χρώματά του επηρεάζονται από τη θερμοκρασία, το φως και τη διάθεσή του.
Πηγή: 1

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...