Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Hanami - Βλέποντας τα άνθη

Prunus serrulata είναι η ιαπωνική κερασιά, η οποία από τους Ιάπωνες ονομάζεται sakura. Είναι ένα ανθοφόρο, καλλωπιστικό δέντρο με όμορφα λευκά έως ροζ λουλούδια, που καλλιεργείται ευρέως στις χώρες καταγωγής του-Ιαπωνία, Κορέα και Κίνα, αλλά και όλες τις εύκρατες περιοχές του κόσμου.
Φωτογραφία Myrabella 
Η ανθοφορία των κερασιών γιορτάζεται εδώ και πολλούς αιώνες και αποτελεί μέρος της ιαπωνικής κουλτούρας. Το άνθος της κερασιάς θεωρείται το εθνικό λουλούδι της Ιαπωνίας. Υπάρχουν πολλές δεκάδες διαφορετικές ποικιλίες κερασιάς στην Ιαπωνία (πάνω από 200), οι περισσότερες από τις οποίες ανθίζουν μόνο για μια-δυο εβδομάδες της άνοιξης. Οι Ιάπωνες γιορτάζουν αυτήν την περίοδο με hanami, δηλαδή πικνίκ κάτω από τα ανθισμένα δέντρα. Η λέξη hanami σημαίνει "βλέποντας τα άνθη" και είναι ένα έθιμο που χρονολογείται από πολλούς αιώνες στην Ιαπωνία.
Φωτογραφία "Tyoron2"
Φωτογραφία Manmaru
Στην ασιατική κουλτούρα τα άνθη της κερασιάς συνδέονται με το θάρρος, την εργατικότητα, τη σοφία. Πιστεύεται ότι το άνθος της κερασιάς προωθεί την αγάπη και την πνευματική συνειδητοποίηση. Στην Ιαπωνία αποτελεί σύμβολο απλότητας, αθωότητας, ανανέωσης, ταπεινότητας, ελπίδας.
Φωτογραφία Eviatar Bach
Φωτογραφία Kropsoq
Οι ανθισμένες κερασιές είναι μια αλληγορία της εφήμερης φύσης της ζωής. Η εξαιρετική ομορφιά, η παροδικότητα και η μεταβλητότητα των λουλουδιών έχουν συσχετιστεί με τη θνησιμότητα, τη θεία χάρη και την αποδοχή του πεπρωμένου. Για το λόγο αυτό, τα πλούσια σε συμβολισμό άνθη της κερασιάς έχουν χρησιμοποιηθεί συχνά στην ιαπωνική τέχνη, σε διάφορες μορφές της. Συμβολίζουν επίσης τα σύννεφα, λόγω της μαζικής ανθοφορία τους. Είναι οιωνοί καλής τύχης, έμβλημα αγάπης, φιλίας και στοργής.
Φωτογραφία user:Stegano 
Φωτογραφία  Makoto Okuda
Φωτογραφία Lip Kee Yap
Φωτογραφία Moja
Φωτογραφία  raneko
Φωτογραφία Gribeco
Πηγές 1 2 3 4


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...