Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Morskie Oko - "Το Μάτι της Θάλασσας"

Μια ιδιαίτερα γοητευτική λίμνη είναι η Morskie Oko στην Πολωνία. Είναι η μεγαλύτερη λίμνη στα όρη Tatra, που αποτελούν το φυσικό σύνορο Πολωνίας-Σλοβακίας. Οι βουνοκορφές που περιβάλλουν την πανέμορφη λίμνη υψώνονται περισσότερο από 1.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Morskie Oko, στην κυριολεξία, σημαίνει "Το Μάτι της Θάλασσας". Η λίμνη οφείλει την ονομασία της αυτή σε έναν παλιό μύθο, σύμφωνα με την οποία συνδέεται με τη θάλασσα μέσω μιας υπόγειας διάβασης. Παλαιότερα, ονομαζόταν "Rybie Jezioro" που σημαίνει ¨Η λίμνη των ψαριών¨ λόγω των ασυνήθιστων, για τις λίμνες των βουνών Tatra,  φυσικών αποθεμάτων της σε ψάρια.
Η Morskie Oko είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός στα όρη Tatra και δέχεται περισσότερους από 50 χιλιάδες επισκέπτες. Σε υψόμετρο 1405  μέτρων υπάρχει ένα όμορφο σαλέ που αποτελεί σημείο εκκίνησης για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Πολλοί επισκέπτες επιλέγουν να περιηγηθούν στα όμορφα τοπία με ιππήλατες άμαξες, με τις οποίες ασχολούνται οι κάτοικοι της περιοχής (Górale). Η γοητεία της Morskie Oko αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες-ζωγράφους, ποιητές και συνθέτες-της Πολωνίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...