Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Όμορφα θαλάσσια σαλιγκάρια

Τα θαλάσσια σαλιγκάρια Hydatina physis είναι είδος πολύ διαδεδομένο στα τροπικά νερά του Ατλαντικού, Ειρηνικού και Ινδικού ωκεανού. Το κέλυφος είναι λεπτό, εύθραυστο, λείο και γυαλιστερό, διάφανο λευκό με εγκάρσιες καφέ γραμμές, με ύψος  έως 57 mm και πλάτος έως και 46 mm.
Φωτογραφία  Sylke Rohrlach
Φωτογραφία Sylke Rohrlach

Ανήκουν στην οικογένεια Aplustridae. Τα μαλακά μέρη των ζώων αυτής της οικογένειας έχουν έντονο χρώμα. Δείτε το Micromelo undatus, ένα ασυνήθιστο είδος που το μήκος του κελύφους δεν ξεπερνά τα 17mm
Φωτογραφία Nathalie Rodrigues
Φωτογραφία kevin bourdon
το Aplustrum amplustre, που το κέλυφός του μπορεί τα φτάσει τα 40mm
Φωτογραφία Nathalie Rodrigues 
το πανέμορφο κίτρινο Micromelo guamensis
Φωτογραφία Richard Ling 
Ακολουθούν φωτογραφίες με είδη του γένους Bullina (lineata και vitrea)
Φωτογραφία Taso Viglas
Φωτογραφία Sylke Rohrlach


Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Ένα χειμωνιάτικο τοπίο

Στο διάστημα δεν υπάρχουν εποχές. όμως αυτή η εικόνα μιας περιοχής του διαστήματος μοιάζει με παγωμένο χειμωνιάτικο τοπίο. Είναι η περιοχή NGC 6357 και βρίσκεται στον γαλαξία μας, 5.500 έτη φωτός από τη Γη, στον αστερισμό του Σκορπιού.

Η ακτινοβολία από καυτά νεαρά αστέρια ενεργοποιεί το ψυχρότερο αέριο στο σύννεφο που τα περιβάλλει.Το NGC 6357 είναι ένα διάχυτο νεφέλωμα γνωστό και ως νεφέλωμα του Αστακού. Είναι γνωστό επίσης και ως νεφέλωμα της ειρήνης και του πολέμου, λόγω της εμφάνισής του. Με υπέρυθρες εικόνες, το φωτεινό δυτικό τμήμα μοιάζει με περιστέρι, ενώ το ανατολικό τμήμα μοιάζει με κρανίο.
Πηγές 1 2



Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Έρευνα: Υπάρχει περιθώριο για τη φύτευση 1,2 τρισ. δέντρων στον πλανήτη



 Μια νέα φιλόδοξη ανάλυση των δασών του κόσμου αποκαλύπτει ότι υπάρχει αρκετός χώρος στον πλανήτη για τη φύτευση 1,2 τρισεκατομμυρίων νέων δέντρων, αριθμός που θα μπορούσε να απορροφήσει περισσότερο άνθρακα από το ισοδύναμο όλων των ανθρωπογενών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.  
Σύμφωνα με δηλώσεις του ερευνητή του Ομοσπονδιακού Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Ζυρίχης, Τόμας Κράουθερ, στη βρετανική Independent, τα δεδομένα δείχνουν ότι τα δέντρα αποτελούν το πιο ισχυρό μας όπλο στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.  
Η νέα ανάλυση, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα σε συνέδριο από τον Κράουθερ, υποδηλώνει ότι μια εντατική προσπάθεια φύτευσης δέντρων σε παγκόσμια κλίμακα, θα είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο στο περιβάλλον του πλανήτη από ό,τι η κατασκευή αιολικών πάρκων ή η υιοθέτηση χορτοφαγικών δίαιτων. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μία τέτοια προσπάθεια θα μπορούσε να αντισταθμίσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μιας ολόκληρης δεκαετίας.  
«Υπάρχουν 400 γιγατόνοι εκπομπών τώρα, και περίπου τρία τρισεκατομμύρια δέντρα. Εάν αυξήσουμε τα δέντρα κατά άλλο ένα τρισεκατομμύριο, αυτό σημαίνει ότι θα συλλαμβάνονται από την ατμόσφαιρα επιπλέον άνθρακας της τάξης των γιγατόνων. Τουλάχιστον δέκα χρόνια ανθρωπογενών εκπομπών θα εξαλειφθούν», δήλωσε ο Κράουθερ.
Σε αντίθεση με τις λύσεις υψηλής τεχνολογίας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, όπως τα συστήματα δέσμευσης άνθρακα, τα δέντρα έχουν το πλεονέκτημα της απλότητας γιατί σε βασικό επίπεδο, οποιοσδήποτε μπορεί να φυτέψει ένα, πρόσθεσε ο Κράουθερ.  
«Πρόκειται για ένα όμορφο πράγμα, επειδή ο καθένας μπορεί να βοηθήσει. Τα δέντρα κυριολεκτικά κάνουν τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους σε αστικά περιβάλλοντα, βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα, την ποιότητα των υδάτων, την ποιότητα των τροφίμων και των οικοσυστημάτων».

Η Λίμνη των Σύννεφων

Όμορφες εικόνες από την Λίμνη των Σύννεφων (Lake of the Clouds), στο Μίτσιγκαν των ΗΠΑ και των ορέων Porcupine. Περιτριγυρισμένη από παρθένα άγρια φύση και με εκπληκτική θέα, η λίμνη είναι ένας δημοφιλής προορισμός για πεζοπόρους, κατασκηνωτές και ψαράδες.
Φωτογραφία  Troy A. Heck 
Τα όρη Porcupine ονομάστηκαν έτσι από τους ιθαγενείς Ojibwa λόγω του σχήματός τους-μοιάζουν με κουλουριασμένο ακανθόχοιρο. Ποτάμια, καταρράκτες, βάλτοι και λίμνες βρίσκονται ανάμεσα στις βραχώδεις προεξοχές των βουνών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...