Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Εντυπωσιακά κτίσματα στις κορυφές βράχων

Κάστρα, φρούρια, μοναστήρια, φάροι χτισμένα ψηλά, πάνω σε βράχους. Κινούν το ενδιαφέρον των ανθρώπων, γοητεύουν, εντυπωσιάζουν. Η ιστορία τους, η όμορφη θέα, το φυσικό περιβάλλον, η αρχιτεκτονική τους είναι κάποιοι από τους λόγους που αναδεικνύονται σε τουριστικά αξιοθέατα και αποτελούν πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. Ας επισκεφτούμε κάποια από αυτά τα εντυπωσιακά μέρη του πλανήτη μας.
Το κάστρο Trosky-Τσεχία
Φωτογραφία cermivelli
Το κάστρο Trosky είναι ένα από τα πιο φημισμένα κάστρα της Τσεχίας. Τα ερείπια του βρίσκονται πάνω σε δύο ηφαιστειογενείς κορυφές, ύψους 47 και 57 μέτρων. Στην χαμηλότερη κορυφή υπάρχει ένα διώροφο κτίσμα που ονομάζεται "Baba" και στην ψηλότερη κορυφή υπάρχει ένα τετράπλευρο οικοδόμημα, γνωστό ως "Panna". Το κάστρο, το οποίο χρονολογείται από το δεύτερο μισό του 14ου αιώνα, είναι σήμα κατατεθέν της περιοχής "Český ráj"-"Παράδεισος της Βοημίας".
Φωτογραφία Wilson44691
Η εκκλησία στον πυλώνα Katskhi-Γεωργία
Φωτογραφία Кацхи
Χτισμένο πάνω σε έναν ασβεστολιθικό μονόλιθο, ύψους 40 μέτρων, ένα μικρό εκκλησάκι ατενίζει την κοιλάδα Katskhura. Λατρεύεται από τους ντόπιους ως "Ο Πυλώνας της Ζωής", συμβολίζει τον Τίμιο Σταυρό και περιβάλλεται από μύθους. Χρονολογείται από τον 9ο-10ο αιώνα.
Φωτογραφία Spaak
Το φρούριο Guaita-Σαν Μαρίνο
Φωτογραφία fororomano
Το φρούριο Guaita είναι το παλαιότερο και το πιο γνωστό από τους τρεις πύργους που έχουν χτιστεί στο όρος Τιτάν, στα Απέννινα Όρη. Υψώνεται μεγαλόπρεπα πάνω από την ομώνυμη πρωτεύουσα του Σαν Μαρίνο. Χτίστηκε τον 11ο αιώνα και για λίγο καιρό χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή. Απεικονίζεται, μαζί με τα άλλα δύο φρούρια (De La Fratta και Montale) στη σημαία και στο έμβλημα του κράτους.
Φωτογραφία twiga_swala
Μετέωρα-Ελλάδα
Φωτογραφία Dido3
 Η Μονή Ρουσάνου, χτισμένη πάνω σε εντυπωσιακό, κατακόρυφο και απότομο βράχο και η μονή της Αγίας Τριάδας, το πιο δυσπρόσιτο από τα μοναστήρια των Μετεώρων, είναι δύο μόνο από τα μοναστήρια που είναι χτισμένα πάνω στους ψηλούς, επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων. Οι τεράστιοι σκοτεινόχρωμοι βράχοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος. 
Φωτογραφία Napoleon Vier
Το κάστρο Bled-Σλοβενία
Φωτογραφία Husond
Ένα μεσαιωνικό κάστρο, κτισμένο σ΄έναν βράχο ύψους 130 μέτρων, με θέα τη λίμνη Bled. Η εικόνα της γραφικής λίμνης Bled, η οποία περιβάλλει το μικρό νησάκι με την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, είναι πασίγνωστη. Είναι το παλαιότερο κάστρο στη Σλοβενία και αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. 
Φωτογραφία Adiel lo
Το κάστρο Swallow's Nest-Ουκρανία
Φωτογραφία Vyacheslav Stepanyuchenko
Το κάστρο με το όνομα "Φωλιά χελιδονιού" βρίσκεται κοντά στη Γιάλτα, στη χερσόνησο της Κριμαίας στην Ουκρανία. Χτίστηκε μεταξύ 1911-1912 πάνω σ' έναν βράχο ύψους 40 μέτρων. Το κάστρο έχει θέα στο ακρωτήριο Ai-Todor στη Μαύρη Θάλασσα. Είναι σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο της Κριμαίας και σύμβολό της.
Φωτογραφία Slavophile
Ο φάρος Split Rock-ΗΠΑ
Φωτογραφία Brynn
Ο φάρος Split Rock έχει χτιστεί πάνω σ' έναν απότομο βράχο, ύψους 40 μέτρων, νοτιοδυτικά του Silver Bay, στη Μινεσότα των ΗΠΑ. Το φως του άναψε πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1910. Λόγω της γραφικότητάς του υπήρξε το θέμα πολλών φωτογραφιών και καρτ-ποστάλ.
Φωτογραφία toothpicktower
Το μοναστήρι Taung Kalat-Μιανμάρ
Φωτογραφία exfordy
Στην κορυφή του ηφαιστειογενούς λόφου Taung Kalat, σε ύψος 737 μέτρα, είναι χτισμένο ένα βουδιστικό μοναστήρι. 777 σκαλοπάτια οδηγούν στην κορυφή του λόφου. Η θέα που προσφέρει είναι μοναδική.
Φωτογραφία Pigalle
Το κάστρο του Εδιμβούργου-Σκωτία
Φωτογραφία Ad Meskens
Το κάστρο του Εδιμβούργου είναι ένα φρούριο που δεσπόζει στον ορίζοντα της πόλης του Εδιμβούργου, λόγω της θέσης του στην κορυφή ενός ηφαιστειακού βράχου, ύψους 130 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Το υπέροχο φρούριο αποτελεί σύμβολο και κύριο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας.
Φωτογραφία Harley Mac
Ο Πύργος του O'Brien-Ιρλανδία
Φωτογραφία briandubois
Ο Πύργος του O'Brien σηματοδοτεί το ψηλότερο σημείο των βράχων Moher, στην Ιρλανδία.  Ο πύργος χτίστηκε το 1835, από τον γαιοκτήμονα Cornellius O'Brien, για να χρησιμεύσει ως παρατηρητήριο για τους εκατοντάδες επισκέπτες των βράχων Moher. Οι βράχοι υψώνονται 120 μέτρα από τον Ατλαντικό Ωκεανό και τι μέγιστο ύψος τους φτάνει τα 210 μέτρα, βόρεια από τον Πύργο του O'Brien.
Φωτογραφία monideas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...