Τρίτη 17 Μαΐου 2011

"Canal d’ Amour" ή "Κανάλι του έρωτα" στην Κέρκυρα

Το "Canal d’ Amour" ή "Κανάλι του έρωτα" είναι μια παραλία εξαιρετικής ομορφιάς, ή οποία βρίσκεται σε ένα παραδοσιακό χωριό της Κέρκυρας, στο Σιδάρι. 
 Το Σιδάρι βρίσκεται στη βόρεια Κέρκυρα και είναι σημείο αναφοράς για κάθε επισκέπτη του νησιού. Βρίσκεται σε απόσταση 32 χλμ. από την πόλη. 
Αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα του Ιονίου και έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη, την οποία οφείλει στο περίφημο λευκά σμιλεμένα βράχια και καταγάλανα νερά , που συνθέτουν ένα εξωτικό σκηνικό.
Φωτογραφία sleepychaos
  Μια συστοιχία από αμμώδη βράχια, υψώνονται μέσα από τη θάλασσα και λόγω της τριβής τους με τα κύματα σχηματίζουν παράξενα σχήματα. Τα βράχια που σχηματίζουν το Κανάλι της Αγάπης της Κέρκυρας, λόγω της εύθραυστης σύνθεσης τους, επέτρεψαν με το πέρασμα του χρόνου στην θάλασσα, αλλά βασικά στην διαβρωτική δράση του ανέμου, να τα κάνει "αυλακωτά", σκάβοντας έτσι το κανάλι από κάτω.
Ανάμεσά τους υπάρχει ένα υπόγειο μονοπάτι, το οποίο μπορεί κανείς να το περπατήσει ή να ξεκουραστεί από το κολύμπι. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο βυθός σε αυτό το σημείο, καθώς υπάρχουν αρκετές θαλάσσιες σπηλιές, που αποτελούν πρόκληση για τους λάτρεις των καταδύσεων. 
Πηγή φωτογραφίας
Ο μύθος λέει ότι αν ένα ζευγάρι κολυμπήσει μαζί σε αυτά τα νερά θα είναι για πάντα μαζί!
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο Σιδάρι έχουν ανασκαφεί ίχνη οικισμού της Νεολιθικής Εποχής που χρονολογείται από το 3000 π.Χ. και σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία είναι ο αρχαιότερος του νησιού.
Πηγή φωτογραφίας

6 σχόλια:

  1. Περουλαδες ονομαζεται το χωριο οπου υπαγεται το καναλι της αγαπης καθως και αλλες παραλίες οπως ο λογγας ο δραστης η αποτρυπιτη το βυθισμενο. το Σιδαρι ειναι μονο μια μικρη τοποθεσια των περουλαδων όπου θα συναντήσετε μόνον μια αμμωδη παραλια μπαρακια εστιατορια και τουριστικα. παρακαλω να διορθωθει καθως αποτελει απολυτως απαραδεκτη πηγη παραπληροφορησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη, αλλά αναζητώντας στο διαδίκτυο για το "Κανάλι του έρωτα",σε διάφορες σελίδες, συνδέονταν μόνο με το χωριό Σιδάρι. Δεν διάβασα κάπου για το χωριό Περουλάδες. Αν παραπληροφορώ εγώ, τότε παραπληροφορούν και οι πηγές μου, καθώς και οι υπόλοιπες ιστοσελίδες.
      Βέβαια, οφείλω να συμπληρώσω ότι στην wikipedia, στην οποία ανέτρεξα μετά το σχόλιό σας, αναζητώντας το χωριό Περουλάδες, αναφέρεται ανάμεσα στις παραλίες του χωριού και το Κανάλ ντ' Αμούρ.Ειδική δεν είμαι ......
      Λυπάμαι για το αυστηρό ύφος του σχολίου σας, σε μια ερασιτεχνική προσπάθεια ανάδειξης κάποιων από τις ομορφιές του πλανήτη μας. Καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  2. peroulades corfu μπορείς να μου πείς αυτό το "σμελινγκ" ρίβερ, έτσι το λένε οι ξένοι, που ακιρβώς είναι ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...